AUR transformat în tinichea, la Bârlad

George Simion, un personaj care și-a câștigat un statut de agitator-șef al paginilor de socializare, președintele cu portavoce al unui partid „bijuterie” – AUR: Alianța pentru Unirea Românilor, un etern răzvrătit al șoselelor, alergat de polițiștii locali pentru parcări ilegale și alte mărunte boroboațe de vagabondaj ordinar, este așteptat, astăzi, la Bârlad pentru a rezolva răzmerița declanșată în această săptămână de mai mulți membri ai organizației municipale.

Scandalul din partidul acestui așa zis politician este unul pe măsura liderului său: ridicol. Sursele noastre spun că vreo 20 de „patrioți”, așa cum le place lor să se denumească, așteaptă undă verde spre „patria” PNL. Toată tărășenia ar fi plecat de la un „patriot-șef” local, Cristian Lipșa, fost candidat al AUR pentru Primăria Bârlad, care spune că șefii de la București i-ar fi cerut nu mai puțin de 5.000 de euro pentru a candida la parlamentare.

Într-o postare pe internet, preluată apoi la plural de către Organizația Municipală AUR Bârlad pe pagina de facebook, acesta explică ce s-a întâmplat: „Vă mulțumesc tuturor pentru susținerea de la alegerile locale. Din păcate, am decis sa mă retrag din AUR, un partid ce vrea sa fie diferit, dar are aceeași atitudine ca a celorlalte partide. Sunt profund dezamăgit că mi-au cerut bani pentru a candida la parlamentare (5.000 euro locul I și 2.000 euro locul II). Cei de la Bucuresti ne-au criticat rezultatul de la locale municipiul Bârlad (1,59% la primar și 1,8% la consiliu) ca fiind foarte slab, asemănător filialei. Am fost un prost care a investit suflet, timp și bani în ceva ce nu merită! Sper să nu mai fie și alții! Vă rog pe toți, care aveți încredere în mine, să nu vă irosiți votul cu acești „bandiți”!”

 George Simion este un individ care și-a dorit să fie și el cineva, iar politica i s-a părut un domeniu propice, așa cum, din păcate, și este, pentru ca un cetățean fără nicio calitate reală, să se cocoațe pe credulitatea și speranțele, altora, cât mai mulți, bineînțeles. În acest scop, s-a lipit de orice alte persoane cu oarecare notorietate și orice idee care promitea să aibă o oarecare priză la public. În acest scop s-a „lipit” de orice persoană care ar fi putut să-i ofere, prin asociere, ceva notorietate. Așa că instigatorul de aur s-a fotografiat cu cine a putut, de la stânga la dreapta: Mălin Bot, primari, lideri ai altor partide, în final sfârșind pe lângă Călin Georgescu, care s-a lăsat fotografiat împreună cu acest „băgător în seamă” de mare calibru.

Unirea României cu Republica Moldova i s-a părut o idee bună, care ar putea să-i aducă imagine, așa că a inițiat „Acțiunea 2012”, în care a cooptat tineri dornici de a-și trece în CV activități extracurriculare. Nu a făcut nimic altceva cu această organizație decât agitație și scandal, blocându-se pe la graniță și mergând cu autocare colarate prin țară, într-un așa mare acțiune nebăgată de mai nimeni în seamă.

Corupția partidelor și rigiditatea sistemului politic, care nu oferă decât aceleași partide și aceiași oameni, a devenit apoi calul său de bătaie în efortul de a se face remarcat. Așa a devenit un așa zis „luptător antisistem”.

Scandalul de la Bârlad, în care nu se pot tăgădui acuzațiile, scoate la iveală adevărată față a acestui personaj atât de tulburat.

Ajuns la Vaslui, pe la mijlocul acestui an, și-a parcat autocarul în centrul orașului începând să urle din portavoce. Atunci când polițiștii locali i-au spus că perturbă liniștea publică și trebuie să plece, Simion s-a declarat persecutat politic și a dat vina pe PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.