Sorin Radu (ALDE): „Ar trebui ca toți copii să primească tablete școlare, altfel se creează discriminare”

Cu plăcută mirare trebuie să spunem că unii politicieni au devenit extrem de meticuloși în a-și face treaba, devenind, așa cum și trebuie să se întâmple, foarte atenți cu privire la inițiativele șefilor din administrație. Zilele trecute, la ședința de Consiliul Local am fost martorii unui episod care ar trebui să fie un mic exemplu pentru alți politicieni: un consilier local a subliniat impactul psihologic negativ creat prin discriminare pentru copiii care nu primesc tablete donate de municipalitate.

În fapt, este vorba despre un proiect de hotărâre, adoptat în unanimimate de consilierii locali, prin care vor fi achiziționate și donate aproximativ 2.500 de tablete cadrelor didactice și elevilor din ciclul preuniversitar. Unii consilieri locali au menționat că ar trebui ca profesorilor să le fie achiziționate laptopuri, tableta fiind insuficientă tehnologic pentru desfășurarea multiplelor activități. Alți consilieri au specificat ca tabletele să ajungă numai la copii defavorizați. O atitudine „psihologistă”, inedită, a avut Sorin Cătălin Radu, consilier local ales pe lista ALDE: „Cu tot respectul pe care îl am pentru profesori și elevi, haideți să vorbim pe situația reală: avem 12.000 de levi și 2.500 de tablete. Da, este bine să oferim tabletele acolo unde este neapărată nevoie, dar să ne și îndreptăm spre satisfacerea tuturor, să-i avem în vedere pe toți copiii. Unii elevi vor primi, alții nu. Ar trebui ca toți copii să primească tablete școlare, altfel se creează discriminare Pentru cei de liceu poate fi ușor, dar pentru cei din ciclul primar frustrarea poate fi foarte mare”.

În încheierea discuțiilor, primarul Vasile Pavăl a dat asigurări că, prin diferitele proiecte europene și parteneriate cu Ministerul Educației, se va încerca, în viitorul apropiat, satisfacerea tuturor nevoilor de acest gen în școlile din muncipiul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.