Repere ale culturii și spiritualității vasluiene – Tinda Raiului – mănăstiri și schituri din ținutul Vasluiului

Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huși implementează proiectul Repere ale culturii și spiritualității vasluiene – Tinda Raiului – mănăstiri și schituri din ținutul Vasluiului,nr. contract 10457/10.07.2020, finanţat prin Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes local pentru anul 2020, domeniul cultură în perioada 10.07-13.11.2020.

Valoarea  totală a proiectului este de 24.513,20 lei.

Valoarea finanţării acordate de finanţator este de 19.836 lei.

Valoarea contribuţiei beneficiarului este 4.677,20 lei.

Proiectul Repere ale culturii și spiritualității vasluiene” – „Tinda Raiului – mănăstiri și schituri din ținutul Vasluiului”, dezvoltat de  Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”, a avut ca scop realizarea unui album monografic și fotografic al mănăstirilor și schiturilor de pe cuprinsul actualului județ Vaslui, ce se suprapune jurisdicțional cu Episcopia Hușilor, dat fiind faptul că între reperele culturale, arhitecturale și istorice cele mai de seamă din județul Vaslui, mănăstirile, cu tot ceea ce însumează ele, istorie, spiritualitate și cultură, sunt unele din obiectivele cele mai reprezentative.

În acest sens, realizarea unui album care să includă fotografii realizate profesionist, care să pună în valoare întreg patrimoniul fiecărui locaș de închinare, precum și scurte monografii ale acestor așezări, care să îmbine armonios datele cercetărilor de specialitate cu descrierea narativă a specificului vieții monahale din această zonă, constituie o carte de identitate aparte a întregului județ Vaslui.

Albumul monografic și fotografic al locașurilor mănăstirești din această parte de țară, întregit de un amplu studiu istoric al vieţii monahale de la întemeierea Episcopiei Huşilor până în prezent, îndeplineşte, cu maximă rigurozitate, atât exigențele expunerii datelor istorice, cât și pe cele ale descrierii locului ocupat de mănăstiri şi schituri în viața culturală, spirituală și socială a Vasluiului, în trecut și prezent. Sunt aduse în prim plan figurile ctitorilor, fie ale unor domnitori sau demnitari ai țării, fie simplii creștini sau monahi care astfel și-au înveșnicit numele și au dat și o mărturie a implicării lor în societatea vremii.

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Gubernat Cosmin, manager proiect, telefon: 0740299598, e-mail: cosmin.gubernat@gmail.com

Proiect co-finanţat de  Consiliul Judeţean Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.