Parlamentarele la Vaslui: 25 pe un loc la Camera Deputaților și 13 la Senat. Cum vor arăta buletinele de vot

Concurență la Vaslui ca la Medicină, în timpurile bune, când se învăța carte. O să vă spunem rotund, chiar dacă a dat cu virgulă, că după aia săriți să-i ciopărțiti cu drujbele pe candidați ca să „dea corect”, știind că se duc în Parlament și o să vă facă ei fără virgulă și fără număr la buzunare.

La Vaslui, pe buletinele de vot pentru Camera Deputaților și Senat se vor afla 205 candidați, numărul total incluzând și reprezentanții minorităților naționale. Astfel, pentru cele 6 locuri acordate Vasluiului la Camera Deputaților vor candida 152 de persoane, dintre care 95 sunt „de-ai noștri”, adică aparțin organizațiilor partidelor, alianțelor și formațiunilor politice parlamentare și neparlamentare din județ, iar restul de 57 aparțin formațiunilor și alianțelor minorităților naționale. Deci 25 de candidați pe un loc. Dacă luăm în calcul numai candidații partidelor parlamentare și neparlamentare, ar fi 15 pe loc.

Pentru cele 4 locuri de la Senat e mai simplu: sunt 53 de candidați din partea partidelor parlamentare și neparlamentare, deci 13 pe un loc.

Ordinea pe buletinele de vot: Pro România deschide listele

Biroul Electoral Județean Vaslui a decis și ordinea în care se vor tipări listele de candidați pe buletinele de vot la alegerile parlamentare. Dacă la alegerile locale din 27 septembrie ALDE deschidea listele, iată că acum parttidul cu care a fuzionat, Pro România, va fi primul și la Senat și la Camera Deputaților.

Pe buletinul de vot pentru Camera Deputaților vor urma Partidul Mișcarea Populară, Alianța USR PLUS, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, Uniunea Democrată Maghiară din România Vor fi adăugate apoi partidele și alianțele politice neparlamentare: Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), Partidul Noua Românie, Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Verde, Partidul România Mare și Partidul Ecologist Român. Pe paginile următoare se vor afla organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale: Asociația Italienilor din România, Asociația Partida Romilor „Pro Europa”, Uniunea Armenilor din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Croaților din România, Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România, Uniunea Elenă din România, Asociația Macedonenilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Democrată a Rutenilor, Uniunea Sârbilor din România, Asociația Liga Albanezilor din România, Uniunea Bulgară din Banat-România, Uniunea Ucrainenilor din România și Federația Comunităților Evreiești din România.

Pentru buletinul de vot  de la Senat s-a decis următoarea ordine: Partidul Pro România, Partidul Mișcarea Populară, Alianța USR PLUS, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), Partidul Noua Românie, Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Verde, Partidul România Mare și Partidul Ecologist Român.

În incheierea articolului puteți vedea efectiv, accesând link-ul, cum vor arăta buletine de vot la alegerile din 6 decembrie:

Buletinele de vot pentru Senat și Camera Deputaților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.