Cătălin Mândru (USR PLUS) și Lucian Braniște (PNL), noii viceprimari ai Vasluiului. Sorin Radu (ALDE) nu face alianță cu niciun partid

Cu majoritate de voturi (12, ale PNL și USR PLUS, contra 10, ale PSD) dreapta politică și-a impus, ieri, doi viceprimari în municipiul Vaslui: Cătălin Mândru (USR PLUS) și Lucian Braniște (PNL) – un învățător și un inginer silvic. Astfel, pentru prima dată de la Revoluție (făcând excepție de scurta „rătăcire” din anii 90 a fostului primar, Victor Cristea, prin Partidul Democrat), Vasluiul ajunge să aibă cu adevărat politicieni de dreapta în funcții de conducere ale muncipalității.

La ședința de ieri, Consiliului Local  PSD a votat împotrivă, evident, încercând să-l pună la loc pe fostul, de acum, viceprimar, Daniel Neacșu. Celălat viceprimar PSD, Dragoș Cazacu și-a dat demisia pentru a se duce șef la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui.

Interesant este jocul politic al singurului consilier local ALDE, Sorin Cătălin Radu,  și el fost viceprimar al municipiului Vaslui, care a anunțat că nu va face alianță cu niciun partid politic prezent în Consiliul Local, cel mai probabil, abținerea care s-a înregistrat la votul viceprimarilor fiind a sa. Am mai atras atenția asupra acestui politician implicat și ambițios, care, suntem de părere, va „încurca” în viitor multe calcule politice în Consiliul Local Vaslui. Gestul său însemnă, de fapt, intrarea lui Sorin Radu în viitoarea campanie electorală din 2024, când cu siguranță va candida din nou pentru funcția de primar al municipiului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.