Nelu Tătaru crede că face o o reformă în „sistemul ăsta medical”, dar nu e sigur

Se pare că, dacă virusul ăsta pe cei care se îmbolnăvesc îi afectează la la cap.

Nelu Tătaru, vasluianul ministru al Sănătății, responsabilul prim de combaterea pandemiei, care „însuși mână-n luptă vijelia-ngrozitoare, care vine, cine, vine, calcă totul în picioare” a declarat recent pe la un post de televizune un ceva care mai bine nu-l declara și-l ținea în el.

Nelu Tătaru a fost întrebat dacă doreşte să continue ca ministru al Sănătăţii şi după alegerile din decembrie și nu a spus „Cum să nu?!”, ci a afirmat: „Noi avem de făcut o reformă în sistemul ăsta medical (!) şi cred că anii următori şi, dacă mă întrebaţi pe mine, primul an, trebuie făcută această reformă”. Deci, să reținem, în primul rănd, exprimarea „sistemul ăsta medical”…  

Apoi să ne speriem de cuvântul „reformă”. El s-a mai folosit în domeniul sănătății când au fost închise zeci de spitale în țară și spitalul de la Negrești, astifel că și azi, pe când au o clădire, cu dotări de ultimă generație, printr-un proiect, negreștenii trebuie să ajungă la Vaslui cu salvările sau care și cum pot.

Să ne facem cruce de reforma lui Tătaru mai gândindu-ne și la învățământ, pe care l-au reformat după 1989 așa încât orice idiot sau imbecil îți poate scoate azi cel puțin trei diplome, îți mai spune și trei cuvinte inteligibile și apoi …candidează. Din partea PNL sau PSD, că-i tot aia.

Când auziți cuvântul „reformă„ din partea guvernanților pentru un domeniu anume trebuie să știți că asta înseamnă că veți plăti mai mult, administrațiile locale vor avea mai multe responsabilități și contribuții, iar statul, guvernul va aloca mai puțini bani și se va ocupa mai puțin. Așa a fost în toate domeniile „reformate” până acum, învățământ, sănătate sau …orice. Bine, văzând lucrurile astea s-ar putea naște întrebarea cu ce se vor mai ocupa politrucii care ajung miniștrii după atâtea reforme… Ei, vin alegerile viitoare, trebuie să strângă bani pentru ei și la partid!

Bine că ministru Tătaru nu e prea sigur că face reformă …Adică el e convins, dar nu știe ceilalți ce cred. Așa că spune: „Personal, mi-aş dori să continuu o reformă pe care consider că am început să o facem încă de pe timpul acestei pandemii”. Deci ministru vasluian consideră că a început să facă reformă, o face împreună cu alții, numai că nu-i sigur că și ei consideră același lucru. Dar are o circumstanță atenuată pentru nelămurire: se întâmplă în „pandemie”, când se poate ca nimic să nu fie ce pare a fi, iar ce este se poate că doar pare…   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.