ATENȚIONARE ADRESATĂ CONDUCĂTORILOR AUTO

Având în vedere atenţionarea meteorologică de vreme rea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, atenţionăm conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.

Având în vedere atenţionarea meteorologică COD GALBEN de vreme rea (intensificări locale ale vântului cu viteze de 55…60 km/h, izolat 70…80 km/h) emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 1 noiembrie 2020, ora 6:15 – 1 noiembrie 2020, ora 12:00, pentru zonele: județul Vaslui, județul Iaşi, județul Bacău: zona joasă, județul Botoşani, județul Suceava: zona joasă, județul Galaţi, județul Neamţ: zona joasă, județul Vrancea: zona joasă, atenţionăm conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.

Fenomenele meteo prognozate în cazul codului galben (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceață) pot fi temporar periculoase pentru desfășurarea unor activități.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui recomandă cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile. Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza temperaturilor scăzute şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiștii vasluieni le recomandă șoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa! Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă ! Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi și că aceştia au oprit maşinile.

Respectați indicațiile polițiștilor aflați în trafic și conduceți preventiv!

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

 COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.