Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a 70 de ani de la înființarea Batalionului 202 Apărare C.B.R.N. (Intervenție la dezastre ) „General Gheorghe Teleman“.

Evenimentul a avut loc la sediul unității din municipiul Huși, în prezenta reprezentantului eșalonului superior, colonelul Laurențiu Șerban, cadrelor militare active, în rezervă sau retragere, reprezentanților administrației publice județene și locale, reprezentanților instituțiilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

După acordarea onorului militar și intonarea Imnului Național, în semn de apreciere a profesionalismului manifestat în îndeplinirea misiunilor încredințate și obținerea de rezultate meritorii în procesul instruirii, Batalionului 202 Apărare C.B.R.N. (Intervenție la dezastre ) „General Gheorghe Teleman“ i-a fost acordată „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării“. Au fost citite apoi mesajele șefului Statului Major al Forțelor Terestre și al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

În continuare, a avut loc oficierea serviciului religios de un sobor de preoți, care a binecuvântat militarii batalionului, activitate urmată de alocuțiunile comandantului și invitaților.La ceas aniversar, camarazilor cu rezultate deosebite li s-au oferit distincții si totodată au fost acordate diplome de merit. ”Se împlinesc 70 de ani, de când hușenii se mândresc că au în localitate o unitate militară de prestigiu. Armata a reprezentat și continuă să fie unul dintre stâlpii pe care națiunea se sprijină în momente de cumpănă și, prin tot ceea ce au făcut pentru noi, au îmbogățit sensul cuvintelor ONOARE și PATRIE. Astăzi, Batalionul 202 Apărare CBRN ”General Gheorghe Teleman” a devenit o unitate model și în care cele două cuvinte, ONOARE și PATRIE, stau la loc de cinste. Istoria Batalionului 202 Apărare CBRN începe de la 1950 și a devenit una cu realizări și multe lucruri de povestit. Militarii hușeni au fost în prim planul unor evenimente și misiuni, fiind aproape de cetățeni, atunci când s-a impus ajutorul lor. Indiferent de grad, ați tratat cu maximă responsabilitate fiecare misiune primită și v-ați întors la unitate cu conștiința lucrului bine făcut. Asta înseamnă responsabilitatea asumării principiilor care ne pun în valoare demnitatea umană. Adresăm felicitări tuturor militarilor și angajaților civili și să vă continuați activitatea cu aceeași abnegație! La mulți ani, Batalionului 202 Apărare CBRN Huși”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

În final, au fost plantați 7 puieți de stejar în curtea interioară și a fost dezvelită placa de identitate de la intrarea în unitatea militară.

Biroul de presă

Consiliul Județean Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.