Vasluienii au primit amenzi de 45 mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Poliţiştii vasluieni au dat amenzi de peste 45.000 de lei cu ocazia controalelor pe care le-au făcut și care au vizat respectarea măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19. În județ, printre persoanele amendate s-a aflat proprietarul unui local în care avea loc o petrecere de cununie şi participanţii.

În ultimele zile, peste 320 de polițiști vasluieni au desfășurat 19 misiuni specifice şi acţiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele, târgurile, restaurantele şi terasele, precum şi mijloacele de transport în comun, după cum au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.
„În seara zilei de 17 octombrie, poliţiştii vasluieni, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti locali, au sistat derularea unui eveniment privat, o cununie organizată la un local de alimentaţie publică de pe raza municipiului Vaslui, într-un spaţiu închis, o sală de evenimente. Organizatorul evenimentului şi administratorul localului au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei fiecare. Totodată, au fost identificate şi cele 25 de persoane participante, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 8.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se spune într-un comunicat al IPJ Vaslui.
În cadrul acţiunilor de control, au fost verificate 212 societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, 225 de mijloace de transport şi au fost legitimate peste 950 de persoane, în total fiind aplicate 199 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 23.250 de lei. De asemenea, echipele de control au depistat 189 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/ 2020, cu amenzi în cuantum de 22.250 de lei.
Potrivit hotărârilor adoptate de a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, începând cu 17 octombrie 2020, la nivelul întregului judeţ este interzisă, pentru o perioadă de 30 de zile, organizarea de evenimente private nunţi, botezuri, mese festive, atât în spaţii deschise, cât şi închise, precum saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli sau corturi de evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.