Va merge ca pe apă firma lui Marian Oprișan la Vaslui?

Aceasta este o știre „pă surse”, iar dacă se va dovedi că am avut dreptate, merităm premiul întâi cu coroniță pe anul acesta la dezvăluiri. În ultimele zile s-au întâmplat mai multe evenimente care au dus la acest minunat text:

  • Unii dintre redactorii „Vaslui Azi” plecați cu sorcova s-au întors mai dilimandroși decât au plecat.
  • Marian Oprișan a pierdut alegerile în județul Vrancea, lucrurile par a se precipita, probabil diverse contracte de lucrări care erau în așteptare se semnează acum la foc automat.
  • SC Geovi Construct SRL, firma condusă de soția lui Gheorghe Croitoru, un apropiat al lui Marian Oprișan, din localitatea Panciu, societate care câștigă pe bandă rulantă contracte de reabilitare sisteme de apă-canal (și nu numai) în județul Vrancea (și numai numai, ați ghicit), tocmai a terminat reabilitarea sistemului de apă-canal în comuna Răcoroasa, județul Vrancea.
  • SC Aquavas Vaslui, beneficiarul autorității contractate, care este Consiliul Județean Vaslui, anunță că, după cinci licitații eșuate și tot atât de mulți ani pierduți, are un ofertant pentru bănosul proiect „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești din județul Vaslui”. Pentru ca să găsim pe cineva care să se uite la noi, valoarea proiectului a fost actualizată de la 44 milioane lei la 66 milioane lei. De ce nu s-a făcut asta din prima, din moment ce valoarea totală a proiectului este de 355 de milioane, din care 230 milioane sunt bani europeni, asta numai CJ Vaslui știe și, probabil, cei care au așteptat majorarea costurilor lucrărilor.
  • Presa din Vaslui anunță cu tam-tam „vestea extraordinară” că, în sfârșit, s-a găsit cineva căruia, vezi Doamne, îi plac banii și a depus o oferta în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
  • Sursa noastră ne spune că societate care a depus oferta ar fi din județul Vrancea.

Acum, logico-aristotelic, voi ce concluzie ați trage din toate astea? Exact, cum că nu SC Geovi Construct SRL a depus ofertă și că, probabil, mai sunt o mulțime de societăți în Vrancea care umblă cu limba scoasă după parale. Și noi am gândit la fel, numai că principiile logicii aristotelice nu-și au sens într-un județ unde președintele-filosof Dumitru Buzatu a demonstrat de atâtea ori cum că tot ce a gândit Aristotel au fost doar aporeme.

Însă, off!, minte cârcotașă, ne-am mai amintit și de faptul că SC Geovi Construct nu e chiar străină de județul nostu. Nu. Ea are o prietenă de seamă, pe nume SC Transmir SRL, aceasta fiind prietenă bună a Consiliului Județean Vaslui. Deoarece firma vrânceană nu are în profil reabilitarea drumurilor, ci este doar specializată în montarea de instalații sanitare, utilaje tehnologice, instalații electrice și construcții de clădiri, la licitațiile pentru reabilitarea drumurilor județene (pentru că îi plac și acestea mult) apare împreună cu prietena ei, SC Transmir SRL. Ca să fie treaba bună, cele două societăți, mai aduc cu ele o despletită la bani publici, SC Cristilory Prod SRL, tot din localitatea Panciu, societate controlată de Cristian Gheorghită, un alt apropiat al lui Marian Oprișan. Aceasta din urmă are rol de terț susținător în contracte, adică girează că toate cerințele contractuale vor fi îndeplinite. În combinația asta, nu cu mult timp în urmă, au fost reabilitate zeci de drumuri județene în județul Vrancea. Vom vedea dacă acest triunghi al bermudelor financiar va funcționa și la Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.