„A fi primii în Europa la numărul de morţi din numărul de infectaţi nu e un succes, e o tragedie naţională pentru care PNL va răspunde scump”

Vă surprinde că avem record de infectări Covid-19, peste 2100 oameni într-o singură zi, imediat DUPĂ alegeri şi nu am avut ÎNAINTE de alegeri?

Pe mine nu.

Am spus, înaintea campaniei electorale, că disperarea asta de a ţine alegeri cu orice preţ, cu tot zgomotul aferent, ne va face să plătim un preţ scump.

Din păcate, Guvernul PNL a decis că alegerile sunt mai importante decât Coronavirusul şi economia, iar rezultatele le vedem deja.

Record de infectări, peste 2000 / zi. Copii cu Covid la Terapie Intensivă. Spitale pline. Azi am văzut că nu mai e niciun loc nici la spitalele Covid din Iaşi.

Zi după zi se închid mai multe clase, mai multe şcoli, urmăriţi datele oficiale.

Economia sângerează, firmele au amânat plăţile, inclusiv către taxe şi impozite, dar nu mai pot amâna nimic, 25 octombrie e ultimul termen. Dacă nu le îngroapă lipsa clienţilor, le îngroapă ANAF.

Citesc că o persoană publică din Bucureşti a fost testată de DSP în ziua în care a sunat, iar rezultatul l-a primit deja a doua zi.

Realitatea din DSP-uri, pentru omul obişnuit, e că locuri libere pentru testări sunt „cel mai devreme poimâine, iar rezultatele le primiţi săptămâna viitoare”.

Un tânăr cu handicap a decedat de Covid la două zile după ce a fost trimis, din spital, în centrul rezidenţial unde stătea. Că-i va fi bine acolo. Nu am văzut nicio demisie sau demitere.

Vin vremuri foarte, foarte grele, şi asta se întâmplă când, ca Guvern, sacrifici totul pentru alegeri. Şcoli, firme, vieţi.

Suntem, de departe, ţara europeană cu cel mai mare număr de decese din cauza Covid raportat la numărul de infectări. Ce înseamnă asta? Probabilitatea de a muri într-un spital din România e mai mare decât oriunde în Europa.

NU, situaţia nu e sub control. E haos în capul guvernanţilor, haos care costă vieţi.

Păstraţi-vă calmul, respectaţi măsurile de precauţie şi distanţarea fizică şi aveţi grijă de cei mai vulnerabili din familie.

Nu vă bazaţi pe autorităţi. Amintiţi-vă cum ne spuneau că vom avea maxim 10-20.000 infectări, iar acum ne îndreptăm spre 200.000!

De la actualul Guvern şi actualii lideri ai PNL nu am nicio aşteptare. Am transmis verbal, în scris, în cadru oficial, să-şi bage minţile în cap şi să se ocupe de ceea ce trebuie. Din păcate, disperarea de a face alegeri are ca rezultat record de infectări, paturi ocupate în totalitate la Terapie Intensivă şi în spitalele Covid, inclusiv cu copii!

A fi primii în Europa la numărul de morţi din numărul de infectaţi nu e un succes, şi cu economia îngropată, cu datorii şi împrumuturi uriaşe, reprezintă o tragedie naţională pentru care PNL va răspunde scump.

Doar că preţul, decese şi copii cu Covid în spitale, nu merită. Niciun preţ electoral nu justifică nenorocirile care se întâmplă şi care ne aşteaptă în perioada următoare.

Daniel OLTEANU,
Deputat de Vaslui, președintele ALDE Vaslui

30 septembrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.