„Mi-a fost greu să suport nenumăratele acuze, minciuni, care nu au fost dovedite niciodată”

Într-un interviu pentru Vasluianul.ro, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui și candidatul PSD pentru această funcție la alegerile de pe 27 septembrie 2020 își manifestă nemulțumirea față de modul în care decurge campania electorală: „Nu am făcut în această campanie nicio dezbatere cu ceilalți contracandidați, nu datorită unor ambiții personale sau datorită orgoliului, ci datorită faptului că lucrurile au luat o turnură mult prea neplăcută, pentru a mai intra în dezbateri cu unii care în permanență acuză, insultă, înjură, îi culpabilizează pe ceilalți și, ca urmare, eu ar fi trebuit să intru în jocul acesta. Ori, eu cred că o campanie electorală este un moment în care fiecare dintre competitori nu încearcă să-l lămurească pe celălalt, ci încearcă să discute cu alegătorii, să le spună cum văd ei viața comunităților, să spună în ce cred ei și care este prioritatea lucrărilor care trebuiesc efectuate și, mai departe, o grămadă de lucruri care se referă cu adevărat la crearea unui mod de viață decent în comunitățile noastre”.

Buzatu a arătat ce fel de campanie preferă, arătând că într-o campanie în care se interacționează cu cetățenii este avantajat de experiență și notorietate: „Din ceea ce se vede, din ceea ce se întâmplă în puținele dialoguri directe dintre candidați lucrurile nu arată deloc așa cum gândesc. Din acest motiv, nu vreau să lămuresc niciun candidat liberal sau de la alt partid, pur și simplu am discutat cu oamenii, cu cetățenii. Sigur, mie îmi este ceva mai ușor, pentru că am fost timp de 30 de ani în viața politică a județului nostru și sunt cunoscut de multă lume”.

Față de campania negativă a cărui victimă este, actualul președinte al Consiliului Județean spune că acuzațiile sunt neadevărate și nu există nicio acțiune în instanță pe numele său. „Sunt foarte mulți care și-au făcut o idee preconcepută și o susțin. Poate că, și mie mi-a fost greu să suport nenumăratele acuze, minciuni, care nu au fost dovedite niciodată. Nu am fost implicat niciodată într-o cercetare penală care să se finalizeze cu trimiterea în judecată”, a spus Buzatu.

De asemenea, în același interviu pentru Vasluianul.ro, președintele Consiliului Județean a arătat că acuzațiile de favorizare a comunelor cu conduceri pesediste au fost neadevărate, dând cel mai recent exemplu, al rectificării bugetare de la mijlocul acestui an: „Am spus peste tot: pentru oricare dintre oamenii care mi s-au adresat mie personal am încercat, cu puținele mele resurse, să-i ajut. În ceea ce privește activitatea unităților administrativ teritoriale, cred că această perioadă în care noi am fost prezenți la conducerea Consiliului Județean, echipa aceasta de acum, și celelalte din trecut, și cea în care a fost Vasile Mihalachi, și cea în care a fost Corneliu Bichineț, din 2004 încoace, am arătat o deschidere exemplară către unitățile administrative, în fiecare an. Cred că, anul acesta, a fost vorba de o repartizare de 450 de miliarde lei vechi, 45 milioane lei, către unitățile administrative care au fost în dificultate sau care aveau investiții care erau în derulare și aveau nevoie de finanțare. Am răspuns tuturor UAT-urilor, indiferent de culoarea politică. Asta, pentru că noi nu am răspuns primarului liberal, de la ALDE sau de la PSD, ci am răspuns nevoilor cetățenilor din comunităților respective”.

MATERIAL DE PROPAGANDĂ ELECTORALĂ, REALIZAT DE SC ANONIMUS GENERAL MEDIA SRL, COMANDAT DE P.S.D. – Organizația Județeană Vaslui, COD MANDATAR: 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.