Nu suntem săraci, am fost prost administrați!

Astăzi am fost prin piața orașului Negrești, o construcție începută în urmă cu 6 ani care se pierde printre bălării și burieni de tot felul. Locuitorii orașului își doresc o piață modernă, unde să vină pentru  a-și cumpăra fructe, legume, carne, brânză etc. Am prevăzut în programul de guvernare locală, pe care l-am conceput alături de echipa de consilieri USR PLUS, o serie de măsuri care vin să răspundă acestei dorințe firești.

Mă declar profund dezamăgit de nepăsarea actualei administrații PSD-PNL în a rezolva problema condițiilor precare, deloc specifice anului 2020, în care producătorii locali sunt nevoiți să-și vândă produsele.

De asemenea, nu pot să trec cu vederea faptul că în ultimii 8 ani nu au fost luate măsuri pentru încurajarea și dezvoltarea inițiativei private. Înțeleg faptul că liderii PSD și PNL Negrești își fac cumpărăturile din piețele și supermarketurile din Vaslui ori Iași,  poate nu cunosc tragica realitate cu care locuitorii se confruntă, desi primăria se află la 5 pași de piața improvizată. Noi, cei care muncim în Negrești și ne dorim să consumăm produse locale, nu vrem și nu ne permitem luxul de a merge la Iași de două ori pe săptămână pentru aprovizionare.  

Dacă adăugăm situației descrise pandemia de coronavirus, putem constata cu usurință că negreștenii și cei care vând la tarabele aflate într-o stare avansată de degradare, nu suntem deloc în siguranță. Este imposibil să respecți normele de igienă pentru a stopa răspândirea virusului în condițiile de acum.

Modernizarea pieței agroalimentare Negrești, un proiect început din resurse proprii, se poate finaliza rapid prin accesarea de fonduri europene. Prin modernizarea pieței Negrești, după modelul piețelor din Vaslui, orașul va avea o altă oportunitate de dezvoltare care poate servi inclusiv micilor producători din comunele învecinate ca punct de desfacere.

Soluția ne este la îndemână prin accesarea fondurilor europene, axa prioritară 3,  din POR Nord-Est 2021 – 2027.

Îmi doresc să amenajez o piață agroalimentară modernă, în care restricțiile sanitare să poată fi respectate. Negreștenii trebuie să își poată face cumpărăturile în siguranță.

Știm ce avem de făcut și suntem Hotărâți să schimbăm Negreștiul!

Hotărâți să schimbăm România!

Un proiect al Alianței USR PLUS!

Semnat: Florin Mardare – primarul negreștenilor!

Articol de propagandă electorală publicat de SC Anonimus General Media SRL la comanda Partidului Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar: 21200251

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.