Sunt Dănuț Bîicu și candidez pentru Consiliul Local Vaslui

Am 47 de ani și sunt liderul și managerul unei formații muzicale.

Locuitorii s-au săturat de actuala clasă politică, și pe bună dreptate. Până de curând mă aflam printre ei.

Prietenii m-au sfătuit să nu intru politică deoarece voi fi denigrat în presă, iar politica mă va schimba. Consider că la vârsta asta, politica nu-mi poate schimba educația primită în cei 7 ani de-acasă, iar dacă vasluienii îmi vor acorda încrederea, voi demonstra că se poate face și altfel de politică, unde pe primul plan să fie cetățeanul.

Cred că 30 de ani au fost suficienți să asist ca simplu spectator al deciziilor vechii clase politice care au făcut ca municipiul nostru să devină asemănător unei stațiuni pentru seniori.

Sunt tată și știu că orice părinte își dorește copiii cât mai aproape, pe tot parcursul anului nu doar în vacanțe sau prin apeluri video.

Candidez la Consiliul Local Vaslui pentru că îmi propun să mă implic în încurajarea tinerilor de a participa activ la evoluția comunității noastre, pentru ca, împreună, să reușim să facem din municipiul Vaslui un loc cu oportunități pentru viitor și după finalizarea studiilor.

CONECTIVITATEA ȘI MOBILITATEA URBANA – PRINTRE PRIORITĂȚILE ALIANȚEI USR PLUS

Domenii in care ne propunem:

 • Reabilitarea infrastructurii de transport şi rezolvarea problemei traficului, prin construirea de parcări sub si supraterane, în zonele aglomerate, implementarea unei aplicaţii de smartphone pt. gestionarea locurilor de parcare, creşterea atractivităţii transportului public în comun, prin extinderea traseelor şi acoperirea lor atât ca frecvenţă, cât şi ca volum, bandă specială pentru transportul în comun, marcarea şi acoperirea corespunzătoare a pistelor pentru biciclişti, program public de închiriere biciclete şi trotinete şi achiziționarea acestor mijloace de locomoţie prin Planul UE de relansare post-Covid 19.
 • Management privat, bazat pe criterii de performanţă, pentru Transurb S.A. Vaslui şi completarea, din surse private, a necesarului de transport public în comun, pe care Transurb S.A. nu îl poate acoperi.
 • Sistem de bilete și abonamente pe bază de cartele magnetice și aplicație pentru telefoane mobile.
 • Sensuri giratorii la Kaufland și Dedeman;
 • Implementarea treptată a transportului public nepoluant, cu troleibuze, autobuze şi taxiuri electrice prin accesarea fondurilor europene din Planul UE de relansare post-Covid 19.
 • Cod vestimentar pentru şoferii de autobuz sau taximetre;
 • Suplimentarea şi prelungirea treptată a licențelor de taxi doar pentru autoturisme electrice.
 • Stații de încărcare pentru autoturisme electrice.
 • Facilități fiscale pentru persoanele fizice sau juridice care fac dovada utilizării transportului în comun.
 • Eliberarea străzilor şi a parcărilor, prin ridicarea vehiculelor abandonate, de pe domeniul public.
 • Extinderea prioritară a reţelelor de utilităţi, drumuri asfaltate şi facilităţi de transport în comun în toate zonele urbane unde au fost recepţionate construcţii cu destinaţie lucrativă sau locative, complementar cu program de decontare, prin scutire de la plata impozitului, a învestiţiilor private, de uz sau de interes public.

Continuarea programului multi-anual de reabilitare străzi şi de refacere alei și zone pietonale.

Articol de propagandă electorală publicat de SC Anonimus General Media SRL la comanda Partidului Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar: 21200251

1 COMENTARIU

 1. uite asa surioara este consilier judetean, administrator de firma de consultanta srl , contrcate pe sute si sute de mii cu uat urile…coministi in familie…Baicu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.