Un vasluian a luat-o înaintea Ministerului Educației: împarte rechizite și cărți elevilor

Supărat de aiureala instituțiilor statului în ce privește începerea anului școlar,  patronul unui magazin alimentar din Vaslui și-a zis că lucrurile trebuiesc un pic grăbite, iar elevii conștientizați că școala adevărată se face în bancă și nu online. Până pe 14 septembrie, acesta oferă gratuit elevilor care trec pragul magazinului alimentar ”RaLU” din zona Buium (în apropierea Casei Județene de Asigurări de Sănătate), două caiete de matematică, două de dictando, două pixuri și cartea ”Amintiri din copilărie” de Ion Creangă. „Începerea școlii a devenit un subiect delicat pentru toți, iar campania electorala în desfașurare gonflează și mai mult problema. Copii trebuie să se întoarcă în bănci, nu există alternativă la aceasta. Eu asta ma vrut să spun prin campania pe care am demarat-o: părinții și copii să conștientizeze ca învățământul de calitate se face la școală”, spune Lucian Păduraru, patronul magazinului.

Pe pagina albă a cărții, vasluianul le-a scris copiilor următoarele: „Te rog primește acest simbol din partea magazinului de unde îți cumperi dulciuri în preajma începerii anului școlar. Dezlipește-te de telefon câteva seri și citește această superbă carte pe care au citit-o și părinții tăi când au fost copii și află cum era copilăria în inima Moldovei acum aproximativ 150 de ani. Sper că o să o păstrezi și pentru copiii tăi și o să te inspire în așa fel încât, atunci când va trece nenorocirea numită COVID-19, să petreci mai mult timp în aer liber, să îți faci mai mulți prieteni și să vezi lumea cu propriii tăi ochi, nu printr-o sticlă luminoasă numită ”display”! Cu drag, echipa Magazinului Alimentar RaLU”.

Așa că, nu mai pierdeți timpul la televizor, luați-vă copilul și treceți pragul magazinului RaLU. In afara faptului că veți primi rechizitele și cartea, acolo vă puteți face mare parte din cumpărăturile zilnice, pentru că micul magazin are absolut de toate înăuntru, iar doamna care servește este extrem de grijulie cu clienții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.