Iată pe cine a apărat Dumitru Buzatu de excluderea din PSD: senatoarea absenteistă Roxana Pațurcă a trecut la PNL!

Cei cinci pesediști absenți nemotivat de la votul moțiunii de cenzură, se îndreaptă ușurel spre alte zări politice. Senatoarea Roxana Pațurcă, parlamentar de Călărași, în trecut un mare fan, alături de Dumitru Buzatu, al lui Liviu Dragnea, a trecut la PNL. A motivat că soțul său este primar PNL… Bună mișcare pentru a-și salva cariera politică, rele efecte pentru Dumitru Buzatu, care s-a apucat să o apere, zilele trecute, neavând habar ce vor face cei cinci parlamentari în viitorul apropiat.

Dumitru Buzatu a spus următoarele la Radio RFI: „Cred că s-a întârziat foarte mult cu depunerea acestei moţiuni de cenzură şi, mai mult decât atât, am afirmat în repetate rânduri că Guvernul Orban nu trebuia votat! Mai întâi, trebuie să stăm de vorbă cu oamenii, să vedem din ce motiv nu au fost prezenţi (…). Dacă erau bolnavi şi erau într-o situaţie extraordinară, cred că trebuie să manifestăm înţelegere faţă de oamenii aceştia. Dacă au fost unele cazuri în care oamenii au plecat din partid, se gândiseră să se ralieze la alte formaţiuni politice, atunci trebuie să avem un anumit comportament. Dacă au fost situaţii din acestea de excepţie, o boală, deplasare într-un loc din care nu s-a putut întoarce la timpul potrivit, faţă de aceştia trebuie să dăm dovadă de înţelegere, trebuie să judecăm de la caz la caz. E o prostie, niciun partid nu ar trebui să se grăbească foarte tare cu excluderile, până când nu găseşte motivaţia adevărată a unui gest pe care unul dintre membrii partidului respectiv, cu atât mai mult cu cât e vorba de parlamentari, l-a făcut. Trebuie să fim foarte atenţi cu oamenii (…). Excluderile imediate, reacţiile acestea de orgoliu nu fac bine partidelor şi lucrul acesta cu atât mai mult cu cât ne apropiem de o perioadă electorală, în care de preferat ar fi pentru partide să fie stăpâne pe situaţie, să nu semene confuzie în rândul propriilor membri şi să nu ia măsuri pripite”, a spus Buzatu.

La votul din parlament au lipsit din sală: Paţurcă Roxana Natalia, Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Dan Ciocan și Adrian Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.