Spre San Francisco

”În ziua de 2 februarie 1873, Bricul-Goeletă ”Pill Grim”, aparținând armatorului american James Willden, părăsea Noua Zeelandă după o bogată vânătoare de balene în apele Oceanului Înghețat de Sud îndreptându-se spre San Francisco” – Jules Verne.  Spre San Francisco…

Nu știu ce vise creează numele de San Francisco tinerei generații, dar pentru cei născuți în perioada comunista, San Francisco însemnă libertate. Sau orice alt oraș american de care auzeam în perioada aceea. Aș vrea să vă vorbesc despre generația ”Copiilor Revoluției”, adică acel segment care s-a născut la sfârșitul anilor ”70 și de care aparțin. Pentru noi, totul este detaliu. Orice s-ar oferi politic, social, suntem setați spre o analiză individuală, spre o judecată  care își găsește rădăcinile într-un trecut și de care nu putem scăpa: gazul nu este o țeavă galbenă, ci este un capac de butelie, apa potabilă nu este neapărat un robilet, ci fântânile de cartier, iar energia electrică era aia care se oprea o oră în fiecare zi. Toate acestea și multe altele sunt elemente fudamentale care determină psihologia după care funcționăm. Și, mai mult decât atât, avem în noi tușa groasă a poporului roman: neîncrederea. Nu credem în nimic și în nimeni. Neîncredera este o trasătură fundamentală a poporului român, demonstrată în studii sociologice. Categoria acesta a ”Copiilor Revoluției” poate influența rezultatul alegerilor. Vasluienii plecați în număr mare peste hotare, s-au întors, se află acasă și pot influența categoric rezultatul alegerilor, dacă ascultă cu atenție mesajul partidelor. Pâna la urmă, prin votul nostu, trebuie să căutăm să nu plecăm spre San Francisco, nu?

1 COMENTARIU

  1. De ce sa te duci la San Francisco cand ai optiunea Gura Bustei? Ca sa asculti mesajul partidelor trebuie mai intai sa te legi de catarg mai intai, ca sa fii in siguranta! Daca tot ai pomenit de San Francisco, cred ca o expresie de acolo ar fi foarte valabila si aici: Bullshit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.