Jurnal de campanie: Ori suntem precauți, ori nu mai suntem

Da, a început campania electorală, cu toată sarabanda de promisiuni, cuvinte ales și jurăminte, cu dovezi de mare caracter din partea politicienilor și lecții pentru ceilalți. Îi vedeți peste tot, au umplut facebook-ul și sunt și pe străzi. Apar și inevitabilele gafe. Dar să te contrazici de unul singur în decurs de …doar două postări …Parcă e prea mult.

Cu mască, fără mască. Candidatul la Consiliul Județean Marius Arcăleanu se duce pe șantierul șoselei de centură a municipiului Bârlad, pentru a profita electoral, de bună seamă, de această „mare realizarea” a guvernării liberale. Inaugurarea lucărilor, aceasta este realizarea… Acolo vorbește de aproape cu primarul Bârladului, Dumitru Boroș, care îl recomandă călduros pentru funcția pe care dorește să o ocupe. Asta se întâmplă în filmare, în care Arcăleanu nu respectă nici distanțarea socială și nici purtarea măștii.

Pe drum înapoi, însă, Arcăleanu își folosește util timpul și mai produce o postare „înălțătoare” moral, un „Apel la responsabilitate”, trăgându-l pedagogic de urechi pe actualul președinte al Consiliului Județean pentru că refuză să poarte mască. E plină de povețe și înțelepciune postarea, ba pe alocuri se vrea emoționantă și solemnă. Dar pentru cel care a văzut-o și pe cea anterioră, Arcăleanu nu poate scăpa de eticheta de lup moralist, nu poți să uiți că lângă Boroș același „înțelept” nu avea el însuși mască. Păi cum e să te contrazici atât de flagrant în doar o oră: nu porți mască într-o filmare, iar apoi din mașină îi critici pe alții că nu o fac?! Și se jură că nu fură …la respectarea normelor, dar l-am prins fără mască pe gură …Pe gură măcar, așa cum o poartă Boroș… „Eu am ales să-i protejez pe cei din jur purtând mască și respectând toate recomandările specialiștilor”. Asta este cireașa de pe acest tort al inconsecvenței și fariseismului pe care candidatul liberal în oferă alegătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.