Primarul din Grivița face un apel la solidaritate cu locuitorii comunei afectați de inundații

Alina Munteanu, primarul comunei Grivița, a lansat un apel de solidaritate cu locuitorii comunei afectați de inundații. Revărsarea pârâului Jeravat în satul Grivita și a pârâului Trestiana a creat pagube foarte mari locuitorilor greu încercați din localitățile comunei. Au fost afectate 35 de familii, primărița lansând o chemare pentru a participa la curățarea caselor acestora.

Ploile torențiale au adus o viitură în satul Grivița, puhoaiele cuprinzând locuințele și gospodăriile oamenilor în doar câteva minute în cursul zilei de sâmbătă.

„De când sunt primarul comunei am crezut cǎ le-am văzut pe toate, dar se pare cǎ dezastrul de ieri a afectat foarte multe gospodării aflate în primul rând de case de lângă calea ferată Grivița, acolo unde Jeravatul a revărsat pe la trecerea la nivel cu calea ferată cât si în Trestiana unde pârâul a trecut peste podul existent și a inundat toate gospodăriile din zona digului de apărare și nu numai.

Fac astăzi un apel să ajutăm locuitorii în prima etapă pentru evacuarea apei si a nămolului din locuințe și gospodării, zilele acestea urmând să facem o evaluare a pagubelor, împreună cu comisia ce se va constitui la nivelul Prefecturii Vaslui și apoi vom face un apel pentru donații pentru familie ale căror locuințe au fost cele mai afectate.

Îmi doresc ca această nenorocire să nu ne lase indiferenți și fiecare din noi să se poatǎ implica”, a declarat Alina Munteanu, primarul comunei Grivița.

„Familiile greu afectatate au nevoie de ajutor!”, spune edilul, pe pagina de socializare a primăriei, dând întâlnire astăzi în fața instituției pe care o conduce tuturor celor „care au compasiune și posibilitatea de a da o mână de ajutor”.

„Apa a fost în unele zone cât gardul, uneori peste nivelul ferestrelor; locuitorii din părțile afectate priveau ieri neputincioși, cu apa până la brâu, cum le plutesc animalele, bunurile, și, în câteva cazuri, chiar și copiii sau bătrânii din gospodărie (care mai apoi au scăpat miraculos). Aceste familii nu mai pot locui în casele lor, au pierdut animale, păsări, garduri, electrocasnice, covoare, parchet, mobilier, pături, rechizite, jucării, mâncare, nutreț, lemnele și aproape tot. Nu putem rămâne indifierenți”, transmite primărița, invitându-i pe cei care pot să participe la o operațiune de curățare a caselor celor 35 de familii afectate.

„E crunt când știi că a fost necesară mutarea copiilor, cu sau fără cei dragi, departe de case. Ca să poată reveni acasă, mai intâi au mare nevoie de materiale de construcție pentru refacerea daunelor, apoi de cele necesare vieții. Vom reveni zilele următoare cu informații pentru cei plecați care vor dori să facă donații pentru familiile afectate de acestǎ nenorocire”, spune Alina Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.