„Vă invit să stați cu ochii pe Bogdănești pentru a vedea ce fel va arata administrația publică pe care o va implementa un ales USR”

USR Vaslui a organizat prima conferință de presă după alegerile din 9 iunie. Au luat cuvântul deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui și Andreea Vasluianu, primarul ales al comunei Bogdănești.

Mihai Botez le-a mulțumit, în deschiderea conferinței, vasluienilor pentru votul acordat în cursa pentru Președinția Consiliului Județean Vaslui: „17.124 de vasluieni au votat pentru președinția CJ cu mine și le mulțumesc încă o dată pentru asta. Știu sigur că au dat un vot în cunoștință de cauză și știu sigur că nu au fost voturi cumpărate. Voturile cumpărate sunt cel mai mare rău pentru democrație, iar în această campanie am primit tot timpul semnale de mită electorală cu produse date alegătorilor și chiar bani. Aceste practici dăunează democrației pentru că acel cetățean care și-a vândut votul nu are un angajat la primărie care să îl servească ci un stăpân. Voturile date USR au fost date pentru un partener al cetățenilor în administrația publică”.

În același timp, președintele USR Vaslui a subliniat faptul că lucrurile nu se vor schimba în județul Vaslui, dat fiind faptul că acesta va fi guvernat în următorii 4 ani de elevii lui Buzatu: „Cred că vasluienii s-au lăsat păcăliți. PSD nu se va schimba vreodată, iar acest lucru ne-a fost arătat de modul în care Adrian Solomon a dat afară jurnaliștii veniți la o conferință de presă. Din păcate, alegătorii vasluieni au uitat repede de cum fura Buzatu-Portbagaj. Pentru că altfel nu îmi explic de ce au votat PSD. Au crezut oare că cei care îl moștenesc pe Buzatu nu sunt după chipul și asemănarea lui?”. 

În completare, Mihai Botez afirmă: „USR va fi prezent în multe dintre consiliile locale și în Consiliul Județean Vaslui unde consilierii vor fi o garanție că principiile USR cu care am candidat, respectiv transparență administrativă și cheltuirea eficientă banului public, vor fi respectate. Vă asigur că vor semnala public orice derapaj și vor urmări doar interesul cetățenilor din comunitățile unde au fost aleși”.

Nu în ultimul rând, Mihai Botez a prezentat-o pe Andreea Vasluianu, primarul USR ales al comunei Bogdănești.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care și-au pus încrederea în mine, acordându-mi votul. Este o mare responsabilitate de care mă voi achita cu demnitate și dedicare. Vă spun înainte de a îmi începe mandatul, că nu vă voi dezamăgi, că toate nevoile și problemele despre care am vorbit în campanie își au locul în agenda mea administrativă și că împreună vom face din Bogdănești un loc mai bun, mai frumos, mai drag”. a declarat Andreea Vasluianu.

Andreea Vasluianu a subliniat, de asemenea, cei 3 piloni esențiali pe care se va baza mandatul de primar: „Voi face o evaluare imediată, pentru a vedea unde ne situăm referitor la nevoile comunei, în special în ceea ce privește infrastructura și cum trebuie să alocăm resursele de care dispunem. Evaluarea va fi una constantă, pentru a ști ce facem bine și ce putem să îmbunătățim. Al doilea pilon va fi cel al consultării publice. Activitatea primăriei va fi transparentă și vom oferi un exemplu în tot județul despre cum trebuie gestionată o primărie. Al treilea pilon va fi cel al fondurilor europene, fără de care o comunitate nu se poate dezvolta în mod armonios. Poate va fi greu la început, dar mă bazez pe relația și pe susținerea  conducerii  județene a USR și a specialiștilor din partid. Sunt sigură că împreună cu ei putem căuta și găsi sprijin la instituțiile județene și naționale pentru dezvoltarea comunei”.

Declarația deputatului Mihai Botez, președintele USR Vaslui:

„Vreau să mulțumesc tuturor vasluienilor care au ieșit la vot, dar mai ales să mulțumesc celor care au votat pentru DEPESEDIZARE.

Ne-am dorit un rezultat mult mai bun, însă aceasta este poza de moment a realității electorale vasluiene.

Am avut o campanie onestă, cu soluții  și propuneri realizabile. Enumăr doar câteva care, consider eu, ar fi obligatorii pentru o administrație publică cinstită și cu respect față de cetățean:

– transparența achizițiilor și contractelor cu încredințare directă

– GPS pe mașini

– infrastructură sportivă pentru sportul de masă

– alocări pentru primării fără criterii politice

– publicarea surselor de finanțare și a costurilor pentru protocol și deplasări etc.

Acestea sunt măsuri care din punctul meu de vedere ar ajuta la refacerea încrederii dintre cetățeni și aleși, pentru că încrederea stă la baza dezvoltării pe care ne-o dorim pentru comunitățile noastre.

Să sperăm că domnii de la PSD vor considera și ei aceste măsuri ca fiind bune și le vor implementa măcar la nivelul Consiliul Județean.

Din păcate, alegătorii vasluieni au uitat repede de cum fura Buzatu Portbagaj. Pentru că altfel nu îmi explic de ce au votat PSD. Au crezut OARE că cei care îl moștenesc pe Buzatu nu sunt după chipul și asemănarea LUI?

S-au lăsat păcăliți!

Drept dovadă că nimic în pesedism nu se va schimba, stă ultima ieșire a domnului Solomon care a dat afară jurnaliștii incomozi de la conferința de presă.

USR are consilieri locali în foarte multe comune. Ei stau garanție că principiile USR cu care am candidat respectiv transparență administrativă și cheltuirea eficientă a banului public vor fi respectate la primăriile unde sunt consilieri. Vă asigur că vor semnala public orice derapaj și vor urmări doar interesul cetățenilor din comunitățile unde au fost aleși.

Doresc de asemenea să prezint și 3 aspecte de fond ale perioadei electorale care a trecut:

1. PSD spunea că vor dezbatere pe proiecte, o campanie curată. A fost exact invers. Domnul Trifan a fugit de orice dezbatere și n-a avut niciun proiect concret. În schimb au folosit mașina pesedistă de presiune și amenințări. Ne-au hăituit efectiv candidații, mai  întâi prin promisiuni c-o să le dea și-o să le facă și apoi prin amenințări c-o să-și piardă locul de muncă ei sau familia.

Despre mesajele de campanie „curate” vă dau doar 2 exemple. PSD în frunte cu primarul bătea la poarta bătrânilor de la țară și le spuneau că dacă iese USR n-o să se mai dea bani pentru biserica din comună, iar AUR au avut mesajelor lor imbecile de genul dacă iese USR ăștia sunt neomarxiști, o să vă ia copii, o să vă interzică sobele cu lemne și să creșteți porci.

2.  Au existat indicii de SUVEICĂ, cea mai veche metodă de fraudare a votului. Cum funcționează suveica?

– Se sustrag buletine cu ștampila de control din secții

– Faci rost de o ștampilă cu VOTAT .Tușieră poți lua de la orice librărie.

– Alegi un punct de întâlnire unde cei dispuși să-și vândă votul primesc buletinele ștampilate.

– Se prezintă în secția lor, unde lasă buletinele aduse de afară și de unde extrag buletinele primite de la comisie.

– Procesul se repetă ori de câte ori e nevoie și unde e nevoie

Să ne amintim incidente de genul celor de la Bârlad, unde o ștampilă a fost declarată dispărută, ștampilă care a fost găsită după câteva ore aruncată pe o sacoșă în spatele membrei PSD a comisiei de votare, la Vaslui alegătorii au primit buletine deja ștampilate.

Eu nu vreau să spun că la Vaslui PSD a fraudat alegerile. Spun doar că au existat indicii de fraudă semnalate chiar de presă și că trebuie să fim foarte atenți în perspectiva alegerilor care vor urma dacă ne dorim ca rezultatul votului să fie unul corect!

3. UDMR a obținut 1.466 voturi în județul Vaslui, în condițiile în care conform recensământului din 2021 doar 28 de persoane s-au declarat de etnie maghiară.

Semnalam public înainte de vot despre componența comisiilor electorale din secții, unde pe locurile UDMR (și nu numai) au fost numiți membri și simpatizanți PSD. Au exercitat astfel o presiune imensă  asupra votanților, în special în mediul rural cu comunități mici, unde aproape toți membrii comisiilor electorale monitorizau alegătorii, nu procesul electoral.

Prețul plătit? Voturi ale membrilor PSD pentru UDMR, ca să treacă pragul național la europarlamentare. Manevra a fost efectuată la nivel național și este de tradiție.

Am accentuat cele 3 aspecte atât pentru alegători, cât și pentru dumneavoastră, jurnaliștii. Dacă au câștigat nu înseamnă că vor face ce vor, ca stăpânii pe moșie. Voi continua să fac aceeași opoziție și să prezint public fiecare derapaj.

17.124 de vasluieni au votat pentru președinția CJ cu mine și le mulțumesc încă o dată pentru asta. Știu sigur că au dat un vot în cunoștință de cauză și știu sigură că nu au fost voturi cumpărate. Voturile cumpărate sunt cel mai mare rău pentru democrație, iar în această campanie am primit tot timpul semnale de mită electorală cu produse date alegătorilor și chiar bani. Aceste practici dăunează democrației pentru că acel cetățean care și-a vândut votul nu are un angajat la primărie care să îl servească ci un stăpân.

Voturile date USR au fost date pentru un partener al cetățenilor în administrația publică.

Doresc să închei într-o notă pozitivă: sunt mândru să vă prezint primul primar USR din Județul Vaslui. Doamna Andreea Vasluianu, care a câștigat primăria Bogdănești. Poate zâmbiți, poate un primar vi se pare prea puțin, dar vă asigur că nu e deloc prea puțin. Andreea reprezintă începutul. Andreea este exemplul. Vă invit să stați cu ochii pe Bogdănești pentru a vedea ce fel va arata administrația publică pe care o va implementa un ales USR. Andreea va fi un model de urmat pentru relația dintre primar și cetățean, va da tonul la transparență, la eficiență, va arăta cum se poate transforma o comună după 30 de ani de pesedism”.

Declarația primarului ales al comunei Bogdănești, Andreea Vasluianu:

„Bună ziua,

Mă numesc Andreea Vasluianu și sunt viitorul primar USR al comunei Bogdănești.

Vă rog să îmi acceptați emoțiile, e prima dată când particip la o conferință de presă. Am venit în fața dumneavoastră pentru a mă adresa în primul rând cetățenilor din Bogdănești, dar în același timp și tuturor vasluienilor  care speră într-un viitor mai bun.

Vreau să le mulțumesc, așadar, cetățenilor din Bogdănești pentru încrederea pe care mi-au oferit-o prin voturile lor. Este o mare responsabilitate de care mă voi achita cu demnitate și dedicare. Vă spun înainte de a îmi începe mandatul, că nu vă voi dezamăgi, că toate nevoile și problemele despre care am vorbit în campanie își au locul în agenda mea administrativă. Și că împreună vom face din Bogdănești un loc mai bun, mai frumos, mai drag.

Am avut o campanie electorală curată și respectuoasă. Nu am mințit, nu am jignit, nu am făcut atacuri la persoană. Pur și simplu am vorbit cu toată lumea despre probleme și soluții, despre proiecte și despre viitor. Să știți că se poate și așa!

Vreau să punctez câteva dor câteva obiective importante din programul meu viitor fără să detaliez excesiv.

Este necesar să se implice cât mai mult tinerii în administrație și voi încuraja asta. Voi face la Bogdănești un consiliul consultativ al tinerilor care va avea rol de a dezbate proiectele înainte de a le pune în practică. Sunt foarte mulți tineri cu școală multă și experiență profesională în Bogdănești chiar dacă nu locuiesc efectiv acolo și este nevoie de ideile și participarea lor.

Vreau, de asemenea, să încurajez și să ajut orice formă de voluntariat la nivelul comunității. Avem nevoie să-i ajutăm pe mulți, mai ales pe cei bătrâni și bolnavi și voluntariatul poate fi soluția imediată.

Mai amintesc de încă 3 lucruri:  

1. Evaluarea, mai ales evaluarea infrastructurii. Ca să aloci resurse și să faci proiecte e musai să știi situația reală și nevoile imediate.

2. Consultarea publică. În USR am vorbit mereu despre transparență administrativă și asta voi face. Voi organiza întâlniri periodice cu toată comunitate pentru a afla direct, față în față opinia dumnealor despre ce fac și cum fac. Știu că pare complicat și e un exercițiu de transparență rar, dar veți vedea!

3. Fondurile Europene. Dacă vrem modernism și lucruri bune aceasta este principala metodă de finanțare în opinia mea.

Poate va fi greu la început, dar mă bazez pe relația și pe susținerea conducerii județene a USR și a specialiștilor din partid. Sunt sigură că împreună cu ei putem căuta și găsi sprijin la instituțiile județene și naționale pentru dezvoltarea comunei.

Încă o dată mulțumesc pentru votul și încrederea primită. Încă o dată vă spun că împreună vom face din Bogdănești un exemplu pentru ”se poate”, un loc mai bun pentru toată lumea.

Vă mulțumesc!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.