Urmează 4 săptămâni de vreme călduroasă şi secetoasă

Săptămânile următoare aduc o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, inclusiv în județul Vaslui, cu temperaturi mai ridicate decât media pentru această perioadă.

Administrația Națională de Metereologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 10 iunie – 8 iulie.

Săptămâna 10 – 17 iunie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, nord-vestice şi nord-estice, dar şi deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 17 – 24 iunie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a teritoriului.

Săptămâna 24 iunie – 1 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 1 – 8 iulie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil uşor deficitare în regiunile vestice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.