Parlamentul României intră în campanie electorală

Începând din această săptămână, deputații își vor putea face treaba și online, chiar dacă va fi vorba de activitatea din comisii sau discuții și votarea de legi în plenul Camerei Deputaților. Acest lucru se va face pentru a permite aleșilor să-și facă campanie electorală în teritoriu pe tot parcursul săptămânii, și nu doar de vineri până duminică, cum era până acum. Deputata de Vaslui Raisa Enache condamnă acest lucru, declarând că „e trist să vedem că în timp ce țara are probleme serioase, Parlamentul începe o „campanie electorală””!

Marea majoritate dintre actualii parlamentari sunt activ implicați în alegerile din iunie. Unii candidează pentru un mandat de primar sau președinte de consiliu județean, alții trebuie să facă muncă în folosul formațiunii politice din care fac parte, fie coordonând campania, fie prezentându-se în mijlocul alergătorilor pentru a prezenta ”marile realizări” personale sau ale partidului, în ultimul mandat.

Deși teoretic campania electorală încă nu a început, parlamentarii au luat deja măsuri pentru a putea sta cât mai mult timp în teritoriu. Astfel, deputații și-au votat o modificare a regulamentului, prin care pot fi „prezenți” și online la activitțile din timpul săptămânii din Camera Deputaților.

Astfel, pentru a nu lipsi și a pierde astfel la „salariu”, aleșii noștri vor putea vota sau asista și de acasă atât la ședințele din comisiile sau grupurile parlamentare, dar și, atenție!, la dezbaterile și votul final ale unor propuneri legislative, din plenul Camerei! Așa că, dacă până acum, reveneau în teritoriu de joia după amiază până duminică, acum, cu ajutorul unui simplu telefon mobil sau a unei tablete, deputații noștri vor putea face două lucruri importante în acelați timp: să voteze legi și să stea de vorbă cu alegătorii sau colegii de partid.

Cu privire la noul program de muncă al parlamentarilor, deputata de Vaslui Raisa Enache a avut o reacție pe pagina sa de socializare, declarând indignată că: „E trist să vedem că în timp ce țara are probleme serioase, Parlamentul începe o „campanie electorală”. Dar cine beneficiază de asta cu adevărat? Vom lucra „hibrid”! Asta înseamnă că preocupările, problemele noastre reale vor fi ignorate pentru „jocurile politice”.

„E o insultă pentru unii cetățeni care se luptă să supraviețuiască, când politicienii se bucură de avantaje. E timpul să cerem să fie responsabili și transparenți. E timpul să spunem „GATA” jocurilor politice care ne afectează pe toți”, a mai declarat deputata de Vaslui, Raisa Enachi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.