Weekend negru pe șoselele vasluiene

Odată venită primăvara, unii șoferi sunt tentați să calce mai apăsat pedala de accelerație, uneori cu consecințe teribile. În doar câteva zile, începând de joi, pe șoselele din județul Vaslui au avut loc nu mai puțin de 7 evenimente având drept cauză viteza excesivă și neadaptarea vitezei la condițiile de trafic. Din păcate, aceste accidente au avut victime și în rândul copiilor și tinerilor, unii dintre ei ajungând la spital în stare gravă.

Sfârșitul de săptămână a fost unul de foc pentru pompierii și paramedicii vasluieni, solicitați să intervină în mai multe rânduri pentru a descarcera și acorda primul ajutor unor victime ale accidentelor rutiere. De cele mai multe ori, evenimentele au avut o cauză comună: graba excesivă a unora dintre șoferi, cu neadaptarea vitezei la condițiile de trafic.

Ziua de joi, 14 martie 2024, a fost una neagră pentru trei conducători auto: la ieșirea din municipiul Vaslui, în dreptul livezii Mărul de Aur, un tată grăbit a pus în pericol viața celor doi copiii ai săi aflați în mașina pe care o conducea, după ce, încercând să depășească un vehicul aflat în fața sa, a ajuns în șanțul de pe marginea opusă a șoselei, având nevoie de intervenția pompierilor militari pentru a fi scoși din mașină și transportați la spital.

În aceeași zi, lângă Huși, la Dobrina, un autoturism a intrat într-un pom de pe marginea șodelei, după ce șoferul nu a mai putut controla bolidul din cauza vitezei și a șoselei ude.

Apoi, în aceeași seară, în centrul comunei Berezeni, un autoturism s-a răsturnat din cauza manevrei greșite a șoferului și pe fondul vitezei excesive, trei persoane având nevoie de intervenția salvatorilor ISU și SMURD.

Cel mai grav accident s-a petrecut sâmbătă dimineață la Pădureni, la ieșirea spre satul Văleni, în urma căruia 5 tineri, două fete și trei băieți, studenți și elevi, au ajuns la spital, unii dintre ei cu răni grave. Cei cinci se întorceau de la un majorat sărbătorit la sala de festivități din centrul comunei când, pe fondul vitezei excesive, autoturismul condus de una dintre fete, studentă la o facultate din Iași, a ajuns în decor după ce, se pare, a lovit un cap de pod. Unul dintre băieți, elev în Huși, a fost proiectat în decor, suferind mai multe traumatisme, fiind transportat ulterior cu elicopterul la un spital din Iași, în stare de comă. Un al doilea băiat, student la Iași, a rămas prins între fiarele contorsionate ale mașinii, fiind nevoie, pentru a fi salvat, să-i fie amputat un picior. Ceilalți ocupanți ai mașinii, inclusiv șoferița, au scăpat cu răni ceva mai ușoare, însă tot a fost nevoie de transportarea lor la Spitalul municipal din Huși, pentru investigații și tratament.

Ziua de sâmbătă nu a fost nici ea lipsită de evenimente: în zona Ciușmeaua Moldovencei, lângă Vaslui, un șofer a ieșit în decor și s-a ales cu un traumatism cranio cerebral, iar la Dumești, un băiat de 12 ani a suferit mai multe leziuni în urma coliziunii unui autoturism cu o căruță. De fiecare dată, viteza excesivă și neatenția la volan au fost principalele cauze ale acestor accidente. A rămas ca polițiștii să stabilească, în fiecare caz, cauza și cine se face vinovat de producerea accidentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.