Campanie de informare inițiată de polițiștii bârlădeni „Drumuri mai sigure”

În perioada 15 martie – 31 octombrie 2024, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Bârlad vor derula activități de informare și educativ-preventive în municipiul Bârlad și în comunele arondate, pentru  prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere în rândul pietonilor, bicicliştilor și conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală.

În anul 2023, la nivelul municipiului Bârlad si a comunelor arondate, principalele cauze generatoare de accidente rutiere înregistrate au fost reprezentate de abaterile comise de biciclisti (36 de accidente), abaterile comise de pietoni (23 de accidente), neacordarea de prioritate (18 accidente), abaterile comise de conducătorii vehiculelor cu tracţiune animală (12 accidente) și cele datorate neadaptării vitezei (10 accidente).

Prin campania „DRUMURI MAI SIGURE”, polițiștii rutieri, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, urmăresc să  atragă atenţia asupra riscului pe care îl implică un asemenea comportament al pietonilor, bicicliştilor și conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, verificând legalitatea deplasării acestora pe drumurile publice.

Scopul principal îl constituie conştientizarea participanților la trafic asupra riscului accidentelor rutiere în condiţiile unei conduite imprudente şi/sau agresive, precum şi a gravităţii consecinţelor în cazul nerespectării normelor rutiere şi determinarea acestora să  adopte o conduită preventivă, care să permită evitarea angrenării în accidente de circulaţie.

Alte obiective urmărite:

conştientizarea consecinţelor nerespectării regulilor de circulaţie;

conștientizarea cauzelor producerii accidentelor și  urmările      marcante ale acestora;

importanța comportamentului preventiv;

prevenirea  accidentelor rutiere.

Prin acțiunile pe care le vor desfășura în perioada următoare, poliţiştii vor urmări dacă bicicliştii şi conducătorii de vehicule cu tracţiune animală au vehiculele echipate corespunzător şi dețin îmbrăcăminte cu elemente fluorescent–reflectorizante, dacă respectă regulile de circulaţie, precum și dacă se află sub influenţa băuturilor alcoolice, punându-se accent permanent pe testarea acestora cu aparatele etilotest din dotare.

De asemenea, în fiecare săptămână, polițiștii rutieri și ai Secțiilor de Poliție Rurală vor desfășura activități educativ-preventive, cu grupuri țintă, în toate comunele arondate Poliției municipiului Bârlad. Totodată, aceștia vor împărți beneficiarilor direcți ai campaniei veste reflectorizante, pliante și afișe cu recomandări referitoare la obligațiile pe care le au în trafic.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.