20 de persoane care munceau la negru, identificate în luna februarie

În urma celor 128 de controale pe care inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui le-au desfășurat în luna februarie au fost sancționați 40 angajatori, fiind aplicate 58 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor a fost în valoare de 470.000 lei.

Inspecțiile făcute de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui în luna februarie, 128 la număr, au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei. În urma verificărilor au fost sancționați 40 angajatori, fiind aplicate 58 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate ajungând la valoare de 470.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 199 de măsuri de intrare în legalitate.

Au fost sancţionati pentru muncă nedeclarată 10 angajatori fiind identificate 20 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru muncă nedeclarată fiind de 400.000 lei.

„Acțiunile de control pentru depistarea cazurilor de muncă nedeclarată vor rămâne o constantă a tuturor campaniilor naționale ale Inspecției Muncii, întrucât reprezintă în continuare o practică frecventă, ce constituie un fenomen extrem de nociv, având în vedere consecințele sociale și economice pe care le produce: persoana care prestează muncă nedeclarată este lipsită de protecție socială, lucrează în condiții precare și cu multiple riscuri pentru sănătate, nu are siguranța plății muncii prestate, plata făcându-se în funcție de bunăvoința angajatorului care, la rândul lui, este lipsit de posibilitatea legală de a-l responsabiliza pe lucrător pentru eventualele prejudicii produse de acesta”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.