Investiții masive ale Consiliului Județean în Muntenii de Jos

Având privilegiul de a se afla în imediata vecinătate a municipiului reședință de județ, comuna Muntenii de Jos va cunoaște investiții masive în următoarea perioadă. Derulate de Consiliul Județean, după preluarea, de la Ministerul Apărării Naționale, a unui teren de 32 de hectare, obiectivele de interes județean „Parc Științific şi Tehnologic Vaslui, Secţie Externă a Muzeului Judeţean cu specific militar și Centrul județean Vaslui de antrenament multifuncțional, promit să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor.

Fostul poligon situat la larginea municipiului Vaslui, a intrat, de miercurea trecută, în proprietatea Consiliului Județean (CJ) Vaslui, prin votul consilierilor, instituția preluând suprafața de 32 de hectare de la Ministerul Apărării Naționale, după demersuri care se întind pe mai mulți ani.

CJ Vaslui are planuri de investiții mari pentru această zonă, care ar urma să găzduiască câteva obiective de interes județean: un parc științific şi tehnologic Vaslui, secţie externă a Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui cu specific militar și Centrul județean Vaslui de antrenament multifuncțional (pentru Centrul Militar Judeţean Vaslui).

Potrivit hotărârii adoptate de consilieri, realizarea acestor obiective va aducă beneficii semnificative comunității, dar va contribui și la dezvoltarea județului.

Printre investițiile majore se află construirea unui heliport, având ca scop dezvoltarea capacității și calității serviciilor medicale. Proiectul vine în întâmpinarea necesității de a asigura un răspuns rapid și eficient în situații de urgență medicală, mai ales în cazul transportului aerian către unitățile spitalicești de competență superioară.

„Din anul 2019, județul Vaslui a propus construirea unui heliport, dar amplasamentul nu a permis obținerea avizelor necesare. Pe terenul din Muntenii de Jos, acest obiectiv devine realizabil și va acoperi o zonă largă a județului, asigurând transportul rapid al cazurilor medicale extrem de grave”, a explicat Ciprian Trifan, Vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJ Vaslui.

De asemenea, s-a propus crearea unui parc de agrement în Muntenii de Jos, destinat petrecerii timpului liber și îmbunătățirii calității mediului înconjurător.

În plus față de aceste investiții, CJ Vaslui are în vedere construirea unui Memorial al eroilor, care va include un spațiu pentru depunerea de coroane, festivități în memoria eroilor căzuți, un cimitir al eroilor și clădiri dedicate funcțiunii.

În plus, CJ Vaslui are în plani un Parc Agroindustrial, adaptând astfel strategia de dezvoltare pentru a răspunde cerințelor agenților economici locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.