Un „deputat de Bârlad” va candida pentru Primăria Iași

Dacă, în urmă cu câțiva ani, se prezenta ca un partid nou, cu oameni noi și curați, care va revoluționa, în sensul interesului național, politica românească, AUR a ajuns astăzi, înainte de campania electorală, formațiunea care adună toate rebuturile politicii. Medicul Tudor Ciuhodaru, „deputat de Bârlad” din 2012, trecut prin PSD, PC, PPDD și UNPR, ca candida pentru AUR la Primăria Iași.

Poate nu știați dar Tudor Ciuhodaru, a fost „deputat de Bârlad” între 2012 și 2016. Nu e niciun păcat, pentru că nici el nu a știut, deși în campania electorală din 2012 a promis că se va muta la Bârlad. Nu s-a întâmplat și deputatul nu a mai trecut de atunci prin Bârlad, dar a trecut prin vreo câteva partide pentru a-și câștiga funcții politice. A fost înscris până și în UNPR, după ce a mai trecut prin vreo alte trei, PSD, PC, PPDD. În 2019, Tudor Ciuhodaru a fost ales europarlamentar pe listele PSD, fiind impus de Dan Voiculescu după o negociere cu Liviu Dragnea, liderul de atunci al social-democraţilor. Acum a ajuns în Alința pentru Unirea Românilor (AUR) și va candida pentru Primăria municipiului Iași la alegeril din vară.

AUR a fost partidul care, în urmă cu 4 ani, a primis revoluționarea politicii românești prin curățarea de impostură și traseism, dar în zilele acestea pare a fi înfrând, într-adevăr, traseismul ca fenomen politic românesc, dar a făcut depășind toate recordurile și „colecționând” în garnitura proprie cei mai mari traseiști.

Partidul însă nu a rămas fără argumente pentru această practică deplorabilă la care s-a dedat. Iată ce spune liderul său, George Simion, despre recenta achiziție de la Iași, organizația din județul vecin trecând printr-o epurare și prefacere în care a pierdut vechea garnitură de oameni, veniți în partid din patriotism și cu intenții onorabile, aceștia fiind înlocuiți de traseiști. „La Iaşi, calculul meu a fost rece. Domnul Ciuhodaru nu e văzut ca PSD-ist sau PPDD-ist, e văzut ca un medic respectat, votat. Am făcut sondaj, am pus mai multe nume dintre oamenii mei –  8%, 9% . Având în vedere că nu sunt două tururi de scrutin, i-aş fi aruncat degeaba în această luptă. Singurul la Iaşi care-i poate pune probleme lui Mihai Chirica este Tudor Ciuhodaru. La Iaşi, în ultimele trei runde de alegeri, a fost un joc de teatru. Fie că era de la PSD sau PNL, câştiga Mihai Chirica. Mihai Chirica nu e traseist? Ba da. De cealaltă parte, cel care a pierdut mereu era domnul Bodea, atunci la PNL, azi e USR. Domnul Bodea nu e traseist? Asta este viaţa politică în aproape fiecare judeţ”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.