Vaslui, cea mai mare creștere a prețului la coșul de consum

„Inflația alimentară”, creșterea prețului alimentelor din coșul de consum, a fost una dintre cele mai mari în județul Vaslui, unde din noiembrie 2022 până în noiembrie 2023, prețurile la alimentele de bază au crescut cu aproape 20%.

Potrivit calculelor făcute de HotNews, pe baza prețurilor la alimentele de bază și al nivelului salariilor după datele furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), „inflația alimentară”, creșterea prețului la alimentele de bază, a fost cea mai mare la Râmnicu Vâlcea – peste 26%, Târgoviște – peste 20% și Vaslui – aproape de 20%. Cu toate acestea, orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară rămân Capitala, Zalău, Alba Iulia și Timișoara, iar cele mai ieftine sunt Constanța, Slobozia și Iași.

În calculul coșului de consum au fost luate în considerare produsele de baază precum cartofi, fasole uscată, ceapă uscată, varză de toamnă, carne de porc, usturoi uscat, morcovi, fructe (mere), mere, lapte de vacă, brânză telemea de oaie și ouă.

Cei care au întocmit statistica au arătat, drept exemple, faptul că cei mai scumpi cartofi sunt în Râmnicu Vâlcea, la Cluj există cea mai scumpă fasole uscată, Zalăul are cel mai scump preț la ceapă uscată, la Călărași și Cluj varza e cea mai scumpă din țară, laptele este cel mai scump în Giurgiu și Tulcea, iar la București și Slatina telemeaua de oaie este cea mai scumpă, în vreme ce ouăle sunt cele mai scumpe din țară la Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.