9.349 de vasluieni au primit Venitul minim de incluziune

Înlocuind venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei, Venitul minim de incluziune este un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare. Primii săi beneficiari au fost în județ în numă de 9.349, iar suma plătită lor a fost de 5.805.360 de lei.

Agenția Județenaă pentru Plăți și Inspecția Socială a avut înregistrați în baza de date un număr de 9.349 de vasluieni beneficiari de venit minim de incluziune (familii și persoane singure). Pentru aceștia, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și AJPIS Vaslui, a început plata pentru acești beneficiari de Venit Minim de Incluziune, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024, suma totală plătită fiind de 5.805.360 de lei.

Calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați până acum (familii și persoane singure) este următorul:

– pe 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card;

– în ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.

„Venitul Minim de Incluziune (VIM) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și, respectiv, sprijin pentru familiile pentru copii. VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF). Măsurile adoptate prin această lege fac parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), capitolul 13 ”Reforme sociale” jalonul 384, având scopul de a reduce sărăcia în rândul persoanelor vulnerabile, totodată diminuând sarcinile administrative pentru administrația locală și beneficiari”, a precizat Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.