PSD Vaslui și-a desemnat candidații la primării pentru alegerile locale

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu ovații, aclamări și aplauze, Ciprian Trifan, actualul șef al Consiliului Județean, a fost desemnat drept candidat al Organizației PSD Vaslui la conducerea județului, la alegerile locale din iunie. Totodată, au fost votați candidațiile la funcțiile de primar ale comunelor, orașelor și municipiilor. Cu foarte puține excepții, actualii primari PSD în funcție urmează să candideze pentru un nou mandat. Singura necunoscută este la Primăria municipiului Vaslui, unde „bătălia” pentru desemnarea candidatului se va da între Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, și viceprimarul până de curând liberal Lucian Braniște. „Miercuri vom anunța candidatul la Primăria Vaslui, așa cu a reieșit din sondajul făcut în rândul alegătorilor PSD, candidat care va trebui confirmat și de conducerea centrală a partidului”, a anunțat deputatul Adrian Solomon, președintele Organizației Județene PSD Vaslui.

Pregătiri pentru alegerile locale 2024: Întrunit joi, 22 februarie 2024, Biroul Politic Județean (BPJ) al Organizației PSD Vaslui și-a desemnat candidații la funcțiile de primar ale comunelor, orașelor și municipiilor vasluiene, precum și la conducerea Consiliului Județean (CJ), pentru viitorul mandat, 2024 – 2028. Totul s-a derulat într-o atmosferă de adevărată sărbătoare, singura candidatură luată în considerare de conducerea BPJ la funcția de președinte al CJ Vaslui, cea a lui Ciprian Trifan, fiind primită cu ovații și aplauze îndelungi, fiind votată în unanimitate de președinții organizațiilor locale PSD prezenți în sala de conferințe a Centrului pentru Resurse în Afaceri (CRAV).

„Am fost nominalizat de către Biroul Politic pentru a candida la conducerea Consiliului Județean. Este o candidatură care mă onorează și doresc să le mulțumesc colegilor mei pentru că mi-au dat girul și pentru că mă vor sprijini în acest demers. Ani la rândul, în lupta electorală s-a vorbit despre negativism, despre nerealizările unuia sau altuia dintre candidați. Sper ca de această dată să fie o competiție electorală corectă, în care să fie puse pe prim plan nevoile locuitorilor județului Vaslui, să fie o competiție pe proiecte și pe planuri de viitor care să ducă la dezvoltarea acestei zone”, a declarat actualul șef al județului și viitorul candidat la președinția CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Toate propunerile de candidaturi pentru funcția de primar propuse au fost aprobate de către membrii celui mai important for de conducere județean al PSD, candidaturi care rămân valabile până la alegerile din iunie, nemaifiind nevoie de o confirmare din partea structurilor centrale ale partidului. „Este un an electoral complet, cu toate tipurile de alegeri, pe care și-l dorește orice om politic măcar odată în viață. Din luna martie, vom intra în linie dreaptă pentru campania electorală și sunt convins că, împreună cu colegii din Biroul Politic Județean al Organizației PSD Vaslui, am luat cele mai bune decizii privind candidații la conducerea primăriilor. Sunt sigur că, dat fiind calitatea candidaților noștri, vom obține cele mai bune rezultate la aceste alegeri locale. În perioada viitoare, vom pregăti și listele de consilieri locali pentru fiecare primărie, astfel încât să avem cei mai buni candidați și să obținem cele mai bune rezultate la viitorul scrutin”, a declarat, cu această ocazie, deputatul Adrian Solomon, președintele Organizației județene PSD Vaslui.

Acesta a anunțat că, deși a avut deplină libertate, a preferat ca Organizația Județeană PSD Vaslui să meargă singură la aceste alegeri, singurul protocol de colaborare care va fi reînoit fiind cel cu Partida Romilor. „Dacă vreo formațiune politică dorește însă să se alinieze în spatele lui Ciprian Trifan, este liberă să ne facă o propunere în acest sens, propunere pe care o vom analiza și vom decide în consecință”, a mai declarat președintele Adrian Solomon.

Conform acestuia, marea majoritate a primarilor PSD în funcție au fost desemnați pentru a candida pentru obținerea unui nou mandat. Sunt puține excepții, între care la Albești, acolo unde Monica Amanci va încerca să se reîntoarcă pe funcție, la Voinești, unde candidat din partea PSD a fost desemnat fostul primar Aurelian Miler, după ce a „ispășit” interdicția primită din partea ANI. „Suntem uniți, niciun coleg nu va părăsi partidul, și, cu toții, vom face eforturi pentru ca și la acest tur de scrutin, respectiv la alegerile europarlamentare și cele locale, comasate în luna iunie, să obținem cele mai bune scoruri electorale posibile”, a adăugat președintele Adrian Solomon, care, cu această ocazie, l-a reconfirmat pe actualul primar al Bârladului, Dumitru Boroș, recent demisionar din PNL, drept candidat al PSD la această funcție. Totodată, deputatul Solomon a ținut să infirme zvonurile privitoare la o eventuală ruptură cu Ion Ciupilan, primarul municipiului Huși, ținând să anunțe că acesta, în ciuda unor speculații nefundamentate, nu doar că nu are alte gânduri, dar, mai mult, și-a exprimat dorința de a continua pentru cel puțin încă un mandat, pentru a finaliza proiectele demarate pentru dezvoltarea „Orașului dintre vii”

Singura necunoscută rămâne candidatul la Primăria municipiului Vaslui, președintele Adrian Solomon declarând că acesta va fi anunțat în cursul săptămânii viitoare, după ce va purta o discuție cu unul dintre cei doi candidați rămași în cursă, Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, plecată acum în concediu de odihnă. „Pentru a desemna cel mai bun candidat la conducerea Primăriei Vaslui, am făcut un sondaj de opinie în rândul membrilor de partid și al cetățenilor orașului, sondaj la care inițial ar fi trebuit să participe 4 posibili candidați din partea PSD. Ulterior, am decis să adăugăm și numele viceprimarului PNL, Lucian Braniște, mai mult pentru a avea un punct de reper în ceea ce privește popularitatea între locuitorii Vasluiului a candidaților noștri. Doar că, din momentul în care am decis efectuarea sondajului și până la efectuarea lui, au apărut mai multe probleme: în primul rând, trei dintre posibilii candidați PSD au decis să renunțe. Astfel, Daniel Neacșu a considerat că încă nu este pregătit pentru o asemenea luptă politică, directorul DGASPC, Dragoș Cazacu, dorește să continuie modernizarea instituției pe care o conduce, iar Valeriu Caragață a considerat că dorește să ocupe alte funcții de conducere. În aceste condiții, am rămas să decidem între Ana Rinder, recunoscută pentru calitățile sale de manager ale celei mai mari unități spitalicești din județ, și Lucian Braniște, care între timp a fost exclus don PNL, în ciuda, sau poate tocmai din cauza felului în care a știut să se achite de sarcinile sale de viceprimar al municipiului, făcând totodată opoziție activă împotriva consilierilor social-democrați. Săptămâna viitoare vom anunța decizia noastră, care sperăm să fie cea mai bună în câștigarea unui nou mandat la Primăria Vaslui, din partea PSD, lucru care ar însemna continuarea proiectelor demarate de actualul primar Vasile Pavăl, căruia doresc să-i mulțumesc pentru activitatea sa”, a mai declarat președintele Organizației județene PSD Vaslui, deputatul Adrian Solomon.

Acesta nu s-a abținut să nu fie și ironic la adresa principalului adversar politic, PNL: „Cu această ocazie, doresc să mulțumesc partenerilor liberali de guvernare care, nu doar că au fost buni colegi de coaliție în Guvern, dar, la nivel local, ne-au dat și un candidat foarte bun, în persoana lui Dumitru Boroș, actualul primar al Bârladului, cel care va candida pentru un nou mandat pe această funcție, de această dată din partea PSD. Nu ne puteam dori un candidat mai bun! Chiar dacă juridic încă nu face parte din rândurile noastre, acesta și-a declarat apartenența de facto la Organizația PSD Vaslui, și nu ne puteam dori o alegere mai bună, Dumitru Boroș fiind nu doar un profesionist și un om de echipă, dar și un primar apreciat de bârlădeni pentru realizările sale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.