Rețea de canalizare în Albești și drumuri asfaltate în Ivești, prin Programul „Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării continuă finanțarea, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, de noi investiții de modernizare a infrastructurii în localitățile din mediul rural, în special. Între cei 37 de noi beneficiari ai acestui program se numără și două comune vasluiene, Albești și Ivești, ai căror locuitori vor beneficia, în viitorul apropiat, de rețea de canalizare, respectiv noi drumuri asfaltate.  

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea a semnat recent 37 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 337.577.962,98 de lei. Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, au ca obiective modernizarea drumurilor de interes local și a infrastructurii stradale, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, lucrări de amenajare urbanistică, precum și construirea sau modernizarea unor poduri și podețe.

Între cei 37 de noi beneficiari ai acestui program se numără și două comune vasluiene, Albești și Ivești, care vor primi în total peste 29 de milioane de lei pentru ridicarea nivelului de trai și a confortului locuitorilor.

Astfel, comuna Albești va primi 22.634.519 lei, bani cu care va fi înființată rețeaua de canalizare la care se vor putea branșa peste 400 de gospodării. Primăria a postat pe SEAP anunțul privind contractarea serviciilor de proiectare și execuție a acestui obiectiv care are termen de finalizare 20 de luni de la semnarea contractului. Pentru locuitorii comunei, acest proiect vine în continuarea celui finanțat cu 11,5 milioane de lei prin același Program „Anghel Saligny”, în vederea înființării rețelei de alimentare cu apă.

O veste bună au primit și locuitorii comunei Ivești, primăria accesând de la Ministerul Dezvoltării o nouă finanțare, de 6,5 milioane de lei, destinată modernizării mai multor străzi. Este a doua finanțare obținută în acest an prin Programul „Anghel Saligny” derulat de Ministerul Dezvoltării în vederea modernizării infrastructurii rutiere din comună, după cel semnat în luna ianuarie, „Construirea unor componente la infrastructura rutieră existentă – acostamente din beton, rigole și șanțuri betonate și asigurarea scurgerii apelor pe drumurile (străzile) publice din interiorul satului Ivești, comuna Ivești”, cu o valoare de 4.431.673,08 lei.   

„Contractele semnate astăzi vor avea efecte semnificative și de durată pentru comunitățile locale. În acest sens, trebuie să privim înainte și să gândim politici, strategii, proiecte și programe pentru viitorul nostru și al generațiilor viitoare”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea, în comunicatul transmis cu această ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.