„Apa e scumpă la Vaslui pentru că suferim pe pesedism”

În județul Vaslui locuitorii plătesc al doilea cel mai mare preț din țară pentru apa potabilă consumată, iar furnizorul, Aquavas SA, anunță că, de anul viitor, odată cu ridicarea plafoanelor la prețul energiei electrice, prețurile ar putea crește și mai mult. Bârlădeni au protestat împotriva prețului exagerat, dublu față de alte județe, al apei potabile. Deputatul USR Mihai Botez consideră că „paradoxul” celor mai mari facturi la utilități din cel mai sărac județ se datorează în primul rând felului în care este condus județul. „Apa e scumpă la Vaslui pentru că suferim pe pesedism”, spune Botez.

„Cum facem, cum nu facem, PSD-ul face legea la Vaslui de 30 de ani. Toate investițiile făcute în sistemul de tratare și epurare a apei trebuie recuperate într-un anume orizont de timp și se recuperează din apa plătită de populație. Dar pentru că județul Vaslui suferă de pesedism, adică de niște politicieni pentru care contează doar prezentul și să vămuiască orice cheltuială publică, au făcut achiziții la valori foarte mari și au supraevaluat și numărul de cetățeni care vor plăti apa. Plus multe alte probleme”, a explicat deputatul USR Mihai Botez.

El consideră că situația este generalizată la toate companiile furnizoare de utilități de sub umbrela Consiliului Județean sau a consiliilor locale, motiv pentru care vasluienii plătesc pentru utilități unele dintre cele mai mari prețuri din țară. „La fel este și situația cu groapa de gunoi. Cheltuieli foarte mari, exagerate, pentru a construi groapa de gunoi în sine și estimarea unei cantități de gunoi de gestionat mult mai mare raportată la o populație care nu se mai găsește acum în județul nostru.

Buzatu – portbagaj, care a gestionat proiectul din faza incipientă, și cu atât mai puțin Ciupilan, primarul PSD al Hușului, care a preluat din mers ADI Apă-Canal, nu au fost deschiși să explice sincer oamenilor ce au făcut și de ce am ajuns în situația asta.

Poate este explicat prea simplist, dar dacă nu e așa, să iasă domnul Ciupilan și toți cei implicați să explice cum e treaba”, a declarat deputatul USR Mihai Botez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.