Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad: Concert cameral extraordinar

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită să fiți martorii unui concert de excepție susținut de doi mari artiști, respectiv violonistul ANTAL ZALAI și pianistul ADAM HERON.

Mai vechea noastră cunoștință ANTAL ZALAI vine de la Budapesta și este printre puținii artiști pe care și colegii de breaslă îl elogiază, în toată lumea. Este unic printre violoniști prin sunetul caracteristic, formarea muzicală matură și virtuozitatea elegantă, acestea recomandându-l ca reprezentant târziu al epocii de aur, al artei violonistice. „Câteodata Antal Zalai cântă cu eleganța nobilă a lui Milstein – incluzând și sunetul său strălucitor. Alte ori este mai eclectic: Melodia Evreiască unește sunetul deosebit al lui Elman, intensitatea lui Heifetz și fluiditatea pură a sunetului lui Grumiaux” – scria criticul lui Fanfare Magazine.

De-a lungul carierei, de până acum, a cântat în patruzeci de țări de pe patru continente, cu dirijori ca Yoel Levi, Lawrence Foster, Gilbert Varga, Ludovic Morlot, Laurent Petitgirard, Shlomo Mintz, Enrique Batiz, Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás și Takács-Nagy Gábor.

ADAM HERON a devenit o figura proeminenta in 2018 dupa debutul televizat la BBC Young Musician, în finala de pian. Prin arta sa unică, cuplată cu înnăscuta atracție si comunicare cu publicul, a devenit un ambasador de frunte pentru muzica clasică în Marea Britanie și în strainătate. Născut în Hong Kong, cu origini nigeriano-filipineze, apoi adoptat de mama lui irlandeză, Adam are un program solicitant de angajamente internaționale, oferind recitaluri solo în săli de concerte prestigioase ca International Center for Arts în Cairo și National Centre for the Performing Arts in Mumbai (India). Spectacole pe tot cuprinsul UK s-au desfașurat în locuri apreciate precum Hampton Court Palace, Royal Albert Hall, Snape Maltings Concert Hall, Southbank Centre, St Georges Bristol, St Martin-in-the-Fields.

În concert vor fi prezentate lucrări de Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges; Sarasate; Ravel; Samuel Coleridge-Taylor; Keith Jarrett; Gershwin / Frolov.  

Recitalul va avea loc sâmbătă 24 02 2024 la Pavilionului Expozițional „Marcel Guguianu”, începând cu ora 17.00.

Partener media: media TRUST Romania; Jurnal FM, Media TV, Barlad Online, Vremea Nouă.

            Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de la recepția Pavilionului Expozițional „Marcel Guguianu”, str. Marcel Guguianu, nr. 4 – 6. Telefon 0335428808.

Organizator,

dr. Mircea Mamalaucă–

MUZEUL „VASILE PÂRVAN” BÂRLAD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.