Astăzi vor demara lucrările la construcția clădirilor Spitalului nr. 2 din municipiul Vaslui, proiecte care ajunge la suma de 385 de milioane de lei. În noua clădire vor funcționa secții de boli infecțioase, psihiatrie, boli cronice, un Centrul de sănătate mintală, iar în corpuri anexe se vor afla un bloc alimentar, o spălătorie ca și o farmacie.
Ziua astăzi, 15 februarie 2024, va marca demararea lucrărilor la construcția clădirilor care vor găzdui Spitalul nr. 2 din municipiul Vaslui, o investiție în valoare de peste 385 milioane de lei realizată printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care include un corp nou de clădire cu o suprafață construită de 6.528,01 mp și o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp.
În noua clădire vor funcționa secții de boli infecțioase, psihiatrie, boli cronice, un Centrul de sănătate mintală, iar în corpuri anexe se vor afla un bloc alimentar, o spălătorie ca și o farmacie.
Spitalul va dispune de 248 de paturi, din care 97 vor fi complet noi, inclusiv 28 pentru spitalizare de zi (adulți și copii), 16 pentru paliație, și 53 pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții menționate.
„Este un proiect foarte ambițios, în valoare totală de peste 385 de milioane de lei, din care contribuție proprie a județului Vaslui de peste 19 milioane de lei, bani pe care îi vom asigura din excedentul înregistrat la sfârșitul anului trecut, dar și din punct de vedere a volumului mare de lucrări și a timpului relativ scurt de execuție, proiectul având drept termen de finalizare luna iunie 2026. Vom avea acolo un adevărat șantier, motiv pentru care doresc să le cer anticipat scuze locuitorilor din zonă pentru disconfortul ce va fi creat. Însă, la finalul lucrărilor, vasluienii vor avea la dispoziție unul dintre cele mai moderne spitale din Moldova și din țară”, a declarat vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean, Ciprian Trifan, în cadrul unei conferințe de presă.
„În final, se va realiza asigurarea accesului cetățenilor la servicii de sănătate de calitate pentru patologii infecțioase, inclusiv psihiatrice, atât în regim de spitalizare, precum și în regim ambulatoriu; Îmbunătățirea infrastructurii spitalicești specializate (de boli infecțioase și psihiatrie), prin relocarea paturilor de spitalizare continuă pentru Boli infecțioase și psihiatrice; Dezvoltarea serviciilor de îngrijiri medicale în regim spitalizare de zi, pentru toate specialitățile vizate: boli infecțioase și psihiatrice”, arată inițiatorii și beneficiarii acestui important proiect.