Vasluianul Louis Munteanu, în cel mai bun 11 al sezonului trecut

Vasluianul Louis Munteanu a fost ales în echipa ideală a campionatului de fotbal de către Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), care a anunțat, pe 9 februarie 2024, câștigătorii „Premiilor AFAN 2024”, în urma performanțelor din sezonul trecut, 2022/23.

Vasluianul Louis Munteanu a fost desemnat în cel mai bun 11 al sezonului trecut în baza voturilor exprimate de fotbaliștii și antrenorii din primele trei ligi ale României. Fotbalistul născut în Vaslui joacă acum la Farul Constanța, în SuperLiga României, fiind împrumutat de la ACF Fiorentina. Pe plan internațional, are prezențe la națională pentru România Sub-17, România Sub-19, România Sub-21 și România. Munteanu a debutat la seniori la Viitorul Constanța în 2019, la 17 ani. Un an mai târziu, a fost achiziționat de echipa italiană Fiorentina, iar în 2022 a fost împrumutat înapoi la Constanța. Pe plan internațional, Munteanu a reprezentat România sub 21 de ani la Campionatul European UEFA 2023. La 12 octombrie 2023 a debutat la naționala mare în meciul din deplasare cu Belarus, din preliminariile Campionatului European 2024.

„Toate premiile au fost acordate în baza voturilor exprimate de fotbaliștii și antrenorii din primele trei ligi ale României, iar pentru premiile oferite fotbalului feminin au votat jucătoarele din primele două ligi”, a anunțat Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), care a anunțat, pe 9 februarie 2024, câștigătorii „Premiilor AFAN 2024”, în urma performanțelor din sezonul trecut, 2022/23.

Printre premiați se numără și doi reprezentanți din ediția 2022/23 a Ligii 2. Este vorba despre cei considerați cel mai bun antrenor și cel mai bun jucător. În urma voturilor, câștigători au fost Dorinel Munteanu (55 ani), antrenorul echipei SC Oțelul Galați, și Bogdan Chipirliu (31 ani), atacantul echipei Steaua București. 

„Trofeul pentru cel mai bun antrenor din Liga 2 este câștigat de Dorinel Munteanu, după ce a promovat cu Oțelul în primul eșalon”, a transmis AFAN.

Lista completă a câștigătorilor la Premiile AFAN 2024:

Cel mai bun 11:

Portar: Horațiu Moldovan
Fundaș: Cristian Manea
Fundaș: Cristian Săpunaru
Fundaș: Ionuț Larie
Fundaș: Nicușor Bancu
Mijlocaș: Dan Nistor
Mijlocaș: Adrian Șut
Mijlocaș: Darius Olaru
Atacant: Florinel Coman
Atacant: Denis Alibec
Atacant: Louis Munteanu

Fotbal masculin:

Cel mai bun fotbalist din România: Florinel Coman
Cel mai bun fotbalist U21: Adrian Mazilu
Cel mai bun antrenor din România: Gheorghe Hagi
Cel mai bun antrenor din Liga 2: Dorinel Munteanu
Cel mai bun fotbalist străin din România: Marko Dugandzic
Cel mai bun fotbalist din Liga 2: Bogdan Chipirliu

Fotbal feminin:

Cel mai bun portar: Sara Câmpean
Cel mai bun fundaș: Teodora Meluță
Cel mai bun mijlocaș: Mihaela Ciolacu
Cel mai bun atacant: Ioana Bălăceanu
Cea mai bună jucătoare din Liga 1: Mihaela Ciolacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.