Oportunitate pentru absolvenţii de gimnaziu: liceele militare

Au început înscrierile la învățământul liceal militar în anul școlar 2024-2025. Sunt disponibile 816 locuri, distribuite în cinci unități de învățământ din întreaga ţară. 

Ministerul Apărării Naţionale anunţă deschiderea înscrierilor în unităţile de învăţământ liceal cu profil militar. Înscrierile se pot face de către unul dintre părinţi sau tutori până cel târziu pe 22 martie 2024. Perioada de selecție este 5 februarie – 12 aprilie, iar examinările medicale obligatorii se vor face în perioada 19 februarie – 19 aprilie.

În acest an sunt puse la bătaie 816 locuri pentru ciclul inferior (clasa a IX-a) ale liceelor militare, distribuite în cinci unități de învățământ, respectiv câte 168 de locuri la Colegiile Naţionale Militare „Dimitrie Cantemir” – Breaza, „Ştefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc, „Mihai Viteazul” Alba Iulia, „Tudor Vladimirescu” – Craiova, respectiv 144 de locuri la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa.

Se poate înscrie orice elev de clasa a VIII- din anul şcolar 2023 – 2024 care îndeplineşte cumulativ condițiile și criteriile de recrutare și selecție: cetăţenie română şi domiciliu stabil în România; vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul desfăşurării concursului de admitere; absolvirea învăţământului secundar inferior sau ciclul gimnazial sau dovedirea absolvirii acestuia, până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere; existența avizelor „Admis” la selecție și „Apt” la examinarea medicală.

Nu pot fi înscrişi candidaţii care sunt absolvenţi ai clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenţi şi au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţământ, în învăţământul liceal sau profesional.

Înscrierile se fac online, pe site-ul https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php, sau personal, la biroul informare – recrutare din cadrul Centrului Militar al județului, respectiv sectorului în care domiciliază candidatul. Adresele și numerele de telefon ale birourilor se găsesc pe situl: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.