Semne bune, anul are… pentru atletismul vasluian

În perioada 10-11 februarie, s-a desfășurat, la Bacău, Campionatul național ,,Memorialul Dorin Melinte” de atletism în sală destinat juniorilor. Tinerii alergători vasluieni de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) au câștigat în total nu mai puțin de 8 medalii, între care 4 de aur, atât la individual, cât și la ștafete. Sportivii și-au realizat baremurile de participare la viitoarele competiții naționale, ștafetele de 4 x 400 m a LPS Vaslui fiind cotată cu șanse reale la medalii la toate categoriile de juniori.

Încă din prima zi a campionatului național ,,Memorialul Dorin Melinte” de atletism în sală destinat juniorilor desfășurat la Bacău la sfârșitul săptămânii trecute, tinerii atleți de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au obținut rezultate remarcabile. Și asta în condițiile în care la start s-au aliniat alergători din întreaga țară, inclusiv de la cluburi bine cotate.

Astfel, atleții vasluieni pregătiți de profesorii Dragoș Hăulică și Dan Anușca au avut o prestație exemplară, cucerind medalia de aur la 400 m plat la categoria Juniori 3 prin Vlad Moraru, medalia de argint la aceeași probă prin atletul Raul Pauc, medalia de aur la ștafeta de 4x200m categoria Juniori 3, componenți Vlad Moraru, Raul Pauc, Davide Profire și George Iacob, și medalia de argint la ștafeta 4x200m la categoria Juniori J1+J2, ștafetă formată din Ionuț Blanaru, Ștefan Botezatu, Petru Kovacs și Denis Voicu.

În a doua zi a Concursului național de la Bacău, au urmat noi confirmări ale valorii tinerilor atleți vasluieni, Vlad Moraru cucerind și medalia de aur la 800 m plat la categoria Juniori 3, dar și medalia de aur la 4 x 400 m la categoria juniori 3, împreună cu colegii săi de ștafetă, iar Raul Pauc a obținut medalia de bronz și la proba de 200 metri plat. Au urmat încă o medalie de argint, câștigată de Ștafeta 4 x 400m alcătuită din Claudiu Ciobanu, Denis Voicu, Ștefan Botezatu și Petru Kovacs.

„În afara medaliilor câștigate, concursul de la Bacău a fost o bună verificare înainte de competițiile majore, respectiv finalele Capionatelor naționale de categorii J1, J2 și J3, care vor avea loc atât la București și Bacău. Cel mai important, sportivii și-au realizat baremurile de participare, iar ștafeta vasluiană de 4 x 400m este printre favoriții competițiilor, fiind cotată cu șanse reale la medalii la toate categoriile de juniori”, a declarat prof. Dan Anușca, antrenor al tinerilor atleți din cadrul LPS Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.