Bugetul județului, aprobat în unanimitate de consilieri: funcționare, și mai puțină dezvoltare

Bugetul judeţului Vaslui a fost aprobat, săptămâna trecută, de toți consilierii, în ședința ordinară a Connsiliului Judeţean. Sumele alocate pentru funcționare sunt mult mai mari decât cele pentru dezvoltare, dar acest lucru a părut că nu deranjează niciun partid care are reprezentare în legislativul vasluian.

Cu 63% din cheltuieli la secțiunea funcționare și 37% pentru dezvoltare, bugetul județului pentru anul 2024 a trecut fără probleme de votul consilierilor județeni în ședința ordinară de săptămâna trecută, fără ca măcar, vicepreședintele cu atribuții de președinte, pesedistul Ciprian Trifan, să mai fie nevoit să le amintească aleșilor că „democrația costă”, așa cum a făcut într-o ședință anterioară.  

Nici liberalii din Consiliul Județean, ideologic orientați către investiții și dezvoltare, nu au avut niciun fel de obiecții, deși au continuat să clameze că sunt niște susținători ai dezvoltării. „Ţinând cont de ce s-a vorbit aici şi de contextul în care noi ne desfăşurăm activitatea şi de deschiderea pe care aţi adus-o în ultima vreme în activitatea Consiliului Judeţean, noi vom încerca să vă dăm un credit în alb, să mergem să pornim motorul dezvoltării judeţului”, a spus Gheorghe Veziteu.
Bugetul local al judeţului Vaslui a fost stabilit la venituri în sumă de 572.754.596 lei şi la cheltuieli în valoare de 678.770.995 lei, cu un deficit de 106.016.399 lei, ce va fi finanţat din excedentul înregistrat la finele exerciţiului bugetar din 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.