AUR Vaslui, de vorba cu vasluienii

Liderii vasluieni ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) continuă să se implice activ în viața municipiului și a locuitorilor. Săptămânal, în cadrul conferințelor de presă susținute la membrii AUR Vaslui, ei aduc în discuție subiecte care-i preocupă pe cetățeni, și, totodată, incomode pentru autoritățile atât locale, cât și centrale, dat fiind că scot în evidență nerealizările. Vlad Dicu, președintele Organizației municipale AUR Vaslui, a menționat, la ultima conferință, problema șoselei ocolitoare a municipiului, obiectiv care bate pasul pe loc și care nici măcar nu este cuprins între cele ce vor primi în acest an finanțare din partea Guvernului sau a Ministerului Transportului. 

„După cum ați observat, membrii Organizației AUR Vaslui sunt, zi de zi, în stradă, pentru a afla nemulțumirile oamenilor vis-a-vis de proiectele de investiții din municipiul Vaslui. Câțiva dintre ei ne-au întrebat ce se întamplă cu varianta de ocolire a municipiului Vaslui? Voi încerca să vă explic cum stau lucrurile. Dacă studiul de fezabilitate este avizat încă din mai 2022, iar indicatorii tehnico-economici sunt aprobați printr-o Hotărâre de Guvern dată încă din septembrie 2022, de ce bate pasul pe loc această variantă ocolitoare? S-a promis începerea lucrărilor în 2024, dar nici măcar nu a fost demarată licitația pentru desemnarea constructorului. Ni s-a promis că în 2 ani se finalizează, suntem deja în februarie 2024 și nu se întrevede nimic, s-au șters și urmele de la pix, de nici pe hârtie nu mai există. De promisiuni electorale ne-am cam săturat, trec anii și rămân doar vorbele. Avem deja un exemplu negativ cu podul de la Crasna: 14 ani le-au trebuit să finalizeze acest pod de numai 100 de metri. Faceți un calcul matematic, vă rog, la cei 18 km de centură.

Oamenii nu mai au rabdare, traficul fiind des fracționat și îngreunat, producându-se frecvente ambuteiaje. Așteptăm cu nerabdare și reabilitarea străzii Decebal, actuala așa-zisă variantă ocolitoare a Vasluiului, o stradă superaglomerată, cu denivelari și gropi la tot pasul. Licitația, în sfârșit, este finalizată, contractul de execuție a fost atribuit, dar cine știe și aici ce probleme vor mai apărea”, a explicat Vlad Dicu, președintele Organizației municipale AUR Vaslui, stadiul în care se află proiectul centurii ocolitoare a municipiului reședință de județ.

„Suntem solidari cu societatea civilă vasluiană, suntem dispuși să ne aducem și noi, membrii Organizației AUR aportul, deocamdată doar din punct de vedere al aducerii la cunoștința autoritățlor că în Vaslui sunt multe nerealizări și multe promisiuni deșarte la nivelul infrastructurii. Noi, membrii Organizației AUR Vaslui, am demonstrat că suntem implicați, atât prin propuneri de proiecte, cât și prin discuțiile nenumărate avute cu voi, cetățenii. Vom fi prezenți pe fiecare straduță, la fiecare scară și la fiecare colț de bloc, și vă asigur că orice nemulțumire a voastră va ajunge pe masa autorităților cu putere de decizie. Ne dorim nu numai un oraș curat, ci și un oraș din ce în ce mai puternic financiar, cu străzi asfaltate, un oraș cât mai atractiv pentru tinerii noștri. Dorința voastră, dar și a noastră, va fi îndeplinită cu o singură condiție: lăsați lehamitea, dragi vasluieni, și ieșiți anul acesta la vot!”, este îndemnul președintelui Organizației municipale AUR Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.