Femeie din Lipovăț găsită decedată în fântână. Posibilă sinucidere

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) pentru evacuarea și degajarea unei persoane căzute într-o fântână din satul Lipovăț, comuna Lipovăț. La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o femeie în stare de inconștiență, care, după extragere, cu toate manevrele de resuscitare efectuate de către paramedici, a fost declarată decedată. Se pare că femeia de 43 ani, suferind de depresie, a ales această metodă pentru a-și pune capăt zilelor.

O femeie de 43 de ani și-a pus capăt zilelor aruncându-se în fântâna din curtea casei. Gestul ar fi fost observat de un vecin, care a alertat autoritățile la numărul de urgență 112. Salvatorii din cadrul Detașamentul de pompieri au Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” Vaslui sosiți de urgență la fața locului, au găsit victima căzută cu capul în apă. Deși femeia a fost extrasă în timpul cel mai rapid posibil și, după aducerea la suprafață, i s-au făcut manevrele de resuscitare, femeia a fost declarată decedată. „Organele judiciare sub coordonarea unui procuror urmează să stabilească care au fost împrejurările care au dus la căderea victimei în fântână și decesul acesteia”, se arată în comunicatul ISU Vaslui.

Din câte se pare, ar fi vorba de un caz de sinucidere, femeia lăsând un bilet de adio destinat soțului și copiilor. Victima ar fi suferit de mai mulți ani de depresie, boală care, în România, mai ales în mediul rural, este rar tratată, din lipsă de specialiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.