Salvare „în direct”!

Pe timpul retragerii spre bază, echipajele de pompieri care participaseră la o intervenție în comuna Lipovăț au fost martori la producerea unui accident rutier, în localitatea Muntenii de Jos. A fost spre norocul conducătorului auto implicat în accident, care a primit pe loc primele îngrijiri și a fost apoi transportat la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui.

Un accident auto s-a produs chiar în fața celor două autospeciale și a ambulanței SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) ce reveneau de la intervenția  din comuna Lipovăț, acolo unde încercaseră fără succes să salveze o femeie în vârstă de 45 de ani care și-a pus capăt zilelor aruncându-se în fântână. Pompierii vasluieni au fost martori pe viu la momentul în care un autoturism în care se afla doar șoferul a lovit un cap de pod, în localitatea Muntenii de Jos.

„Salvatorii au intervenit prompt, iar după efectuarea recunoașterii, comandantul intervenției a constatat că un bărbat în vârstă de 53 ani,  neîncarcerat, avea nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI specifice în astfel de cazuri, iar echipajul ambulanței de terapie intensivă mobilă a asigurat asistența medicală victimei. Ulterior, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.