Poliția locală va avea mai multe prerogative

Camera Deputaților a decis să introducă un nou articol în legea poliției locale, conferind mai multe competențe polițiștilor locali. Astfel, aceștia vor putea sancționa încălcările rutiere comise de:

pietoni,

bicicliști,

conducători de mopede,

trotinete electrice,

vehicule trase de animale.

Schimbarea va ușura sarcinile poliției rutiere, în timp ce crește puterea poliției locale, ceea ce a stârnit îngrijorări priivind generarea de posibile suprapuneri de competențe între forțele de ordine. Există preocupări legate de o potențială creștere a complexității și a problemelor de aplicare a legii, dat fiind faptul că poliția locală este subordonată autorităților locale, în timp ce poliția națională este subordonată Ministerului Afacerilor Interne.

În ceea ce privește trotinetele electrice, acestea au generat discuții intense, mai ales legate de traficul din București, fiind asociate cu una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților vizează nu doar aplicarea amenzilor de către poliția locală, ci și impunerea obligativității de a avea o asigurare de răspundere civilă auto (RCA) și de a purta cască de protecție pentru cei care circulă cu trotinete electrice. De asemenea, se impune o vârstă minimă de 16 ani pentru a utiliza trotinetele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.