În curând intră banii pe cardurile de alimente

Și în luna decembrie, pensionarii, persoanele cu handicap și familiile cu venituri mici vor beneficia de ajutor financiar pentru achiziționarea de produse alimetare de bază, în cadrul programului „Sprijin pentru România”. Noua tranșă de 250 de lei urmează a fi încărcată pe carduri în jurul datei de 15 decembrie. Pensionarii au posibilitatea de a folosi aceste carduri de alimente pentru a obține mese calde de la localurile care oferă această facilitate.

În această perioadă, cardurile de alimente destinate celor cu venituri mici vor fi încărcate cu o nouă tranșă de bani de 250 lei, ultima din acest an, bani destinați acoperirii nevoilor celor mai urgente, respectiv pentru achiziția de alimente, bunuri de bază ori, pentru cei care optează în acest sens, pentru masă caldă. De acest ajutor beneficiază pensionarii cu venituri mici ce se află în evidențele Caselor Naționale de Pensii publice, și ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei. Tot de aceste ajutoare beneficiază și copiii şi adulţii, dar și persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii obținute sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei. Între beneficiari se află și familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri realizate în fiecare lună pe cap de membru de familie sunt mai mici sau egale cu suma de 675 de lei, familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, dar și persoanele fără adăpost. De asemenea, noi beneficiari pot intra în acest program, în cazul în care îndeplinesc, demonstrabil, anumite criterii de eligibilitate.

Aceste sume pentru alimente și mese calde sunt acordate de Guvernul României prin programul „Sprijin pentru România”. Beneficiarii acestor vouchere pentru alimente vor primi banii la jumătatea lunii decembrie, iar plățile vor fi efectuate de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

În județul Vaslui, beneficiază de programul „Sprijin pentru România” circa 56 de mii de persoane, care se bucură de acest ajutor pentru achiziționarea de alimente și mese calde. Programul vine cu anumite reguli foarte stricte, cardurile pot fi folosite doar pentru a achiziționa alimente de bază și mese calde, și doar din anumite locații specifice, magazine care s-au înscris pentru participarea în program. Trebuie spus că voucherele nu pot fi înstrăinate, iar dacă aceste reguli sunt încălcate de către beneficiari, aceștia din urmă riscă amenzi cuprinse între 10.200 și 17.650 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.