„Bâlbâiala Guvernului cu pilonul II de pensii, incertitudine pentru români!”

Multe dintre prevederile din pachetul de măsuri fiscale menite să stopeze risipa bugetară și să echilibreze bugetul național sunt aspru criticate de către liderii Aliaței pentru Unirea Românilor (AUR), care fac totodată un apel la depunerea, de către opoziție, a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului. Între acestea, propunerea de naționalizare a Pilonului II de pensii, idee care, chiar dacă nu a fost inclusă în legea pentru care guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, a fost totuși vehiculată. „Bâlbâiala guvernului era pe punctul de a arunca viețile a 8 milioane de români în incertitudine în privința viitorului”, a declarat Mihai Postolache, liderul organizației AUR Roșiești și membru în Biroul de Conducere Județean al AUR Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.

Săptămâna trecută, în spațiul public au apărut informații că guvernul ar lua în discuții desființarea Pilonului II de pensii cu „confiscarea” fondurilor strânse până acum în vederea alimentării sistemului public de pensii, în fapt, o naționalizare a Pilonului II. Ulterior, reprezentanții puterii au anunțat că, de fapt, această idee ar fi apărut doar în cadrul unor discuții din coaliția de guvernare și s-a renunțat la ea, nefiind inclusă în pachetul de măsuri fiscale menite să stopeze risipa bugetară și să echilibreze bugetul național. Ulterior, Marcel Ciolacu, premierul României, a transmis faptul că Pilonul II de pensii nu trebuie nici desființat, dar nici naționalizat: „În cadrul măsurilor fiscale nu a existat un amendament prin care se modifica acesta pilon. Ce pot să vă spun, cu certitudine, nici eu, Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, nici Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, nu am luat o decizie politică şi nu am avut în discuţie, noi doi, o decizie politică în ceea ce priveşte naţionalizarea Pilonului II de pensii. Mai mult, nici eu, nici domnul Ciucă nu vom lua o decizie, cât timp suntem în aceste funcţii, în ceea ce priveşte Pilonul II de pensii”. Chiar și așa, luarea în discuții a desființării Pilonului II de pensii a creat rumoare și îngrijorare printre milioanele de angajați care contribuie la acest fond în speranța să vor avea o pensie mai decentă, la ieșirea din activitate.

Intenția guvernanților a fost aspru criticată și de liderii AUR, atât liderii de la nivel național, cât și cei locali. Astfel, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sfârșitul săptămânii trecute de către reprezentanți ai Organizației Județene AUR Vaslui, Mihai Postolache, liderul organizației AUR Roșiești și membru în Biroul de Conducere Județean al AUR Vaslui, a ținut să explice punctul de vedere al partidului din care face parte:

„Intențiile premierului Ciolacu se conturează din ce în ce mai mult spre a fi direcționate vădit către distrugerea economiei românești în ansamblu. Tentativa distrugerii singurei reforme cu adevărat bune în ceea ce privește sistemul public de pensii, reprezintă o iresponsabilitate pe care nimeni din arcul guvernamental nu și-o asuma, iar pe care AUR a condamnat-o din primul moment. Bâlbâiala guvernului era pe punctul de a arunca viețile a 8 milioane de români în incertitudine în privința viitorului”. Totodată, acesta a susținut punctul de vedere al conducerii partidului, prin care se solicită principalului partid de opoziție, ca număr de parlamentari în actualul legislativ, USR, să inițieze o moțiune de cenzură împotriva guvernului, pentru a bloca pachetul de măsuri fiscale pentru care se dorește adoptarea prin asumarea răspunderii în fața parlamentului. „Măsurile fiscale propuse de Marcel Ciolacu vor falimenta România, iar rolul opoziției este de a împiedica acest lucru. Așteptăm ca USR, ca partid cu cel mai mare număr de parlamentari, din opoziție, să inițieze o moțiune de cenzură la adresa guvernului, moțiune pe care AUR este pregătită să o susțină în totalitate. Parlamentarii AUR vor semna și susține o asemenea moțiune de cenzură, și, totodată, vor îndemna pe toți ceilalți parlamentari care au conștiință, să susțină și ei o asemenea inițiativă. Dacă nu va depune moțiune de cenzură, USR va face jocul lui Marcel Ciolacu”, declara, săptămâna trecută, vicepreședintele organizației AUR Vaslui, Cătălin Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.