Cal blocat într-un iaz, salvat de pompierii vasluieni

În seara zilei de 12 septembrie 2023, Detașamentul de pompieri Vaslui din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui cal blocat în apa și mâlul unui iaz din localitatea Lipovăț, comuna Lipovăț. Din câte se pare, calul fusese lăsat la păscut de proprietar în apropierea iazului de la intrarea în sat, însă s-a dezlegat şi a alunecat apoi pe malul iazului, de unde nu a mai putut ieşi.

La fața locului, echipajele salvatorilor ISU au găsit un cal adult, căzut în iaz. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere și salvare şi o autospecială de descarcerare, însă animalul nu a putut fi scos cu mijloacele din dotare, fiind blocat în mâlul gros de la marginea iazului..

În cele din urmă, s-a apelat la un buldoexcavator din dotarea Primăriei Lipovăț, utilaj cu care pompierii a reuşit să scoată animalul. Calul speriat a fost salvat nevătămat datorită intervenției prompte și a profesionalismului pompierilor şi a lucrătorilor de la Servicul voluntar pentru situații de urgență din comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.