Încep lucrările la Spitalul nr. 2 din Vaslui

În această toamnă, ar putea începe lucrările la  Spitalul nr. 2 din Vaslui, iar Consiliul Județean se ocupă deja de acest lucru, incluisv în ceea ce privește marcarea, informarea și publicitatea aferentă realizării acestui obiectiv de investiții. În acest sens, a fost demarată procedura de depunere de oferte pentru îndeplinirea contractului de achiziție publică având ca obiect: ”Servicii de informare și publicitate în cadrul proiectului „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Costul panourilor, a etichetelor autocolante și a publicității: 25,9 mii lei.

În luna iunie, a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea fostului Spitalul nr. 2 Vaslui, sau Spitalul Vechi, cum este cunoscu, investiție în valoare totală de 350 de milioane de lei și finanțată de Ministerul Sănătății, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Consiliul Județean (CJ) Vaslui, în calitate de beneficiar, pregătește implementarea proiectului, documentația necesară pentru demararea licitației publice pentru desemnarea executantului lucrărilor fiind în stadiu avansat de realizare, și, în curând, licitația va fi demarată. Până atunci, a fost demarată procedura de depunere de oferte pentru îndeplinirea contractului de achiziție publică având ca obiect „Servicii de informare și publicitate în cadrul proiectului ‘Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui’”. Este vorba de realizarea panoului temporar pentru șantiere în construcție, în conformitate cu exigenţele Manualului de Identitate Vizuală pentru PNRR, care va fi amplasat la locul contrucției și va cuprinde date despre obiectiv: denumire, proiectant, executant, valoare lucrări, termenul de execuție, etc.

CJ estimează drept dată pentru comandarea acestui panou luna septembrie a acestui an, ceea ce presupune ca, până atunci, să fie finalizate licitațiile pentru desemnarea proiectantului și a executantului lucrărilor, sperându-se ca proiectul să demareze efectiv în luna octombrie a acestui an. De asemenea, se vor realiza 620 de autocolante ce vor fi lipite pe gardurile ce înconjoară obiectivul, dar și o placă permanentă ce va fi amplasată la finalul lucrărilor, placă care va marca realizarea acestui obiectiv. Suma alocată pentru aceste materiale este de maxim 25.921,85 lei fără TVA, și include și publicarea a două materiale de presă la începutul și sfârșitul perioadei de implementare a proiectului, în mass media generalistă și/sau presa locală/regională.

Proiectul realizării noului spital din Vaslui a demarat în 2018, când se dorea construirea unui spital municipal, însă primăria nu a reușit să obțină finanțare. Chiar și așa, a început să fie pregătit terenul pentru implementarea acestui important proiect, clădirile vechi au fost dărâmate, în locul lor fiind contruite alte corpuri de clădire. Ulterior, a apărut oportunitatea obținerii de finanțare prin PNRR, oportunitate valorificată de către Consiliul Județean, proiectul depus la Ministerul Sănătății fiind aprobat, iar contractul de finanțare semnat pe 21 iunie, la Bacău, în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

La viitorul Spital nr. 2 vor funcționa, ca și până acum, secțiile Boli Infecțioase, Cronici, Psihiatrie și Centrul de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, însă, față de 155 de paturi, câte erau în trecut la „Spitalul Vechi”, cum în cunoșteau vasluienii, vor exista 248 de paturi, din care 97 vor fi noi. Din totalul paturilor noi, 28 sunt pentru spitalizare de zi, adulți si copii, alte 16 paturi sunt pentru paliație, iar 53 de paturi sunt pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și boli infecțioase. În plus, toate dotările și echipamentele vor fi noi, dintre cele mai moderne. Spitalul va avea o suprafață nou construită de 6.528,01 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp. Termenul de finalizare a lucrărilor și darea în folosință este luna mai 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.