Ana Rinder, unic candidat la concursul pentru un nou mandat al managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

Nimeni nu s-a încumetat să candideze împotriva actualului manager, Ana Smaranda Rinder, a cărei contribuţie la reabilitarea, modernizarea şi dotarea celui mai mare spital din judeţ, precum şi la îmbunătăţirea substanţială a actului medical şi al modului în care sunt cazaţi şi trataţi pacienţii nu poate fi negată. Chiar dacă, unic candidat la funcţia de manager al Spitalului Judeţean, şi având şanse maxime de a promova concursul organizat, pe Ana Smaranda Rinder o aşteaptă noi provocări în implementarea proiectelor de modernizare, reabilitarea Spitalului 2 fiind doar una dintre ele.

În curând va expira mandatul managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui. În consecinţă, Consiliul Judeţean Vaslui, în a cărui subordine se află unitatea spitalicească, a anunţat la sfărşitul lui februarie organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de manager spital persoană fizică, data limită de depunere a dosarelor fiind 27 martie 2023. Acest termen a trecut, iar singurul candidat care şi-a depus dosarul a fost Ana Rinder, actualul manager al spitalului, dosar care a şi fost admis, astfel că ea va trebui doar să-şi susţină proiectul de management depus odată cu dosarul de candidatură, proiect care va trebui să întrunească votul necesar din partea comisiei de examen. Este greu de crezut însă că, având în vedere experienţa sa, precum şi ambiţioasele planuri de viitor pentru unitatea spitalicească, pe care nu s-a sfiit niciodată să le facă publice, proiectul de management nu va fi pe măsura aşteptărilor.  

Începând cu anul 2013, funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a fost îndeplinită de către Ana Rinder, cea care are şi cele mai mari şanse de a fi reconfirmată pe post pentru un nou mandat, dat fiind că, de fiecare dată, a promovat concursul cu nota maximă, nimeni neîncumetându-se să-i facă concurenţă.

Dacă va fi aşa, ea va trebui să răspundă în continuare la noi provocări, construirea şi dotarea noului Spital Vechi din Vaslui fiind doar una dintre ele.

Concursul se va desfăşura la sediul SJU Vaslui în perioada 29.03.2023 – 12.04.2024 în două etape, prima, eliminatorie, care se va încheia pe 29 martie, fiind de verificare a îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs. Ulterior, pe 6 aprilie, va avea loc susţinerea publică şi evaluarea proiectului de management.

Ana Smaranda Rinder conduce de aproape 20 de ani destinele celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ care în acest an are un buget peste 245 milioane lei, practic peste 70% din cel al municipiului Vaslui, şi la ale cărui servicii s-au adresat, anul trecut, unuii număr de peste 50 de mii de pacienţi. Atribuţiile managerului SJU sunt diverse, de la cele în domeniul politicii de personal şi a structurii organizatorice a unităţii care numără peste 1.600 de salariaţi, la cele în domeniul managementului serviciilor medicale sau economico-financiar, până la atribuţiile în domeniul administrativ, managerul răspunzând inclusiv de relaţiile cu instituţiile statului, cu furnizori ori terţi, persoane fizice sau juridice, inclusiv pacienţi. Nu trebuie uitat rolul foarte important al conducătorului unităţii în îndeplinirea politicii de modernizare continuă a spitalului, atât din punct de vedere a calităţii serviciilor medicale oferite, cât, mai ales, a infrastructurii şi dotării cu echipamente şi materiale, accesând fondurile necesare în acest sens. Cât despre proiectele de viitor, acestea sunt în continuare ambiţioase, în afara modernizării infrastructurii, unele obiective, noul Ambulatoriu integrat şi viitorul sediu al Unității de Primiri Urgențe, fiind aproape de finalizare, în agenda noului manager stând reorganizarea funcţională a unor secţii şi oferirea de servicii noi, şi, nu în ultimul rând, atragerea în continuare de medici şi cadre medii bine pregătiţi pentru a activa în cadrul unităţii vasluiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.