Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu” din Vaslui, vicecampioană zonală la minihandbal mixt

În perioada 24 – 26 martie, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a organizat mai multe competiții sportive din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS). Fetele și băieții componenți ai echipei de minihandbal a Școlii Gimnaziale ,,Mihail Sadoveanu” din Vaslui au reușit să ocupe locul II pe zona Moldovei, ratând de puțin calificarea în etapa națională. De asemenea, au fost desemnați elevii care vor reprezenta județul la etașele naționale la cros, șah, baschet fete și băieți, gimnaziu, și la rugby mixt.

Deși a fost gazdă, echipa Școlii Gimnaziale ,,Mihail Sadoveanu” din Vaslui nu a reușit, jucând în compania unei echipe mult mai experimentate, cea a școlii „Ion Creangă” din Suceava, să se califice în etapa națională la minihandbal mixt din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS). Chiar dacă a pierdut cu 15 – 8, echipa din Vaslui antrenată de profesorii Cristinel Enache și Simona Ilieș a dat totuși cel mai bun portar al turneului, titlul fiind câștigat de Maria Adelina Budacea.  

Tot în acest sfârșit de săptămână s-au desfășurat etapele județene la mai multe discipline, fiind desemnați reprezentanții județului la etașele naționale la cros și șah, și la cele zonale, la baschet fete și băieți, gimnaziu, și la rugby mixt. Astfel, la etapa națională la cros, care se va desfășura la Botoșani în perioada 21 – 24 aprilie, s-au calificat următorii elevii sportivi: Cazacu Flavius Iustin – Școala Gimnazială nr. 1 Băcani, profesor Ușurelu Doina, Smău Ilie – Liceul cu Program Sportiv Vaslui, profesor Hăulică Dragoș, Miron Francesca – Liceul Pedagogic ,,Ioan Popescu” Bârlad, Cordun Bianca – Școala Gimnazială ,,Constantin Motaș” Vaslui.

În ce privește șahul, județul Vaslui va fi reprezentat la etapa națională a ONSS de la Sibiu, de către elevii Ciobanu Radu Andrei de la Școala Gimnazială ,,Anastasie Panu” Huși, profesor Săcăleanu Carmen, Ursan Elena Maria – Școala ,,Gimnazială Mihail Sadoveanu” Huși, profesor Munteanu Ernest, Prisecaru Ștefan Emilian – Liceul ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor Ciulei Dragoș și Angheluță Diana – Liceul ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui – profesor Archip Ana Maria.

Etapa județeană la baschet în care echipa de baschet fete de la Școala Gimnazială ,,Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, antrenată de profesor Boghiu Carmen, și echipa de baschet băieți de la Școala Gimnazială, ,,Ștefan cel Mare” Vaslui, profesor Lefter Mihaela, s-au calificat la Etapa de zonă ce se va desfășura la Bacău, respectiv Iași.

În sfârșit, echipa Liceului Pedagogic ,,Ioan Popescu” din Bârlad, antrenată de profesor Dan Tufaru, s-a calificat la Etapa de zonă la rugby mixt, pe care o vor și găzdui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.