Corala Fantasia, premiul al III-lea la Festivalul Național Coral de Muzică Sacră de la Botoșani

Corala Fantasia a câștigat premiul al III-lea la secțiunea coruri pe 3 – 4 voci, la Festivalul Național Coral de Muzică Sacră de la Botoșani, eveniment ajuns la a IV-a ediție.

Festivalul desfășurat sâmbătă, 25 martie, s-a bucurat de o largă participare, podiumurile la toate secțiunile fiind acaparate de coruri ale Conservatorului și seminariilor teologice. La secțiunea 3 – 4 voci, Corala Fantasia a concurat alături Corala Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și de formații corale din Ucraina și Moldova, țară cea mai reprezentată la acest concurs, cu șase coruri de adulți prezente. În aceste condiții, premiul al III-lea obținut de tinerele componente ale Coralei Fantasia este o performanță, cu atât mai mult cu cât „sezonul” spectacolelor și concursurilor la care vor participa în acest an este abia la început.  

Membră a Asociației Naționale Corale din România, Fantasia este un grup coral din judeṭul Vaslui condus de dirijorul Vasile Negură, cel care a și înființat-o, în anul 1995. Pe parcursul existenței, au facut parte din grupul coral mai mult de 300 de elevi cu vârste între 12 și 15 ani. De-a lungul anilor, Corala Fantasia a participat sau a fost invitată la multe festivaluri naționale și internaționale, câștigând nenumărate premii, fiind un adevărat ambasador al Vasluiului.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.