Încă două contracte de investiții pe programul „Anghel Saligny”, aprobate și semnate

Săptămâna trecută, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a semnat 88 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, între care și două contracte privind reabilitarea și modernizarea unor drumuri comunale din județul nostru, în comunele Dodești și Zăpodeni. Până acum, la nivelul județului Vaslui, prin acest program de investiții, au primit finanțare nu mai puțin de 134 de proiecte, din cele 183 de cereri depuse.

În 2021, a demarat un vast program de investiții, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, prin care localitățile puteau solicita fonduri nerambursabile pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, inclusiv pentru înființarea de piste de biciclete sau construirea de poduri, și pentru înființarea, reabilitarea sau extinderea rețelelor de apă și a celor de canalizare.

În perioada 23 septembrie – 8 noiembrie 2021, pe platforma investiții.mdlpa.ro a ministerului au fost depuse nu mai puțin de 7.546 de cereri de finanțare pentru astfel de proiecte de investiții. Între acestea, unitățile administrativ-teritoriale din județul Vaslui au depus 183 de proiecte, dintre care deja au fost aprobate 134 de proiecte, cu o valoare totală de peste 1.444,6 miliarde lei.

Ultimele astfel de proiecte, aprobate și semnate săptămâna trecută, sunt cele depuse de comunele Dodești, „Modernizare drum comunal DC 55 și drumuri sătești în comuna Dodești, județul Vaslui”, în valoare de 6,682 milioane lei, și Zăpodeni, „Reabilitare și modernizare drumuri în comuna Zăpodeni, județul Vaslui”, în valoare de 10,95 milioane lei.

Între proiectele care deja au primit finanțare de la bugetul de stat se numără și cinci proiecte depuse de Consiliul Județean Vaslui, pentru reabilitarea și modernizarea a cinci drumuri județene și construirea unui pod, proiecte în valoare de 140 milioane lei.

De asemenea, municipiile Vaslui și Huși au accesat fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Municipiul Vaslui 43 de milioane lei, pentru modernizarea unor străzi din suburbiile Moara Greci și Viișoara, iar Huși, 18 milioane lei, tot pentru modernizarea și asfaltarea unor drumuri de interes local, contracte deja semnate și intrate în execuție.

Mai trebuie spus că, pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere și a celei de apă – canalizare, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” se pot accesa fonduri nerambursabile și pentru înființarea de rețele de alimentare și distribuție de gaze naturale. Două comune vasluiene au depus astfel de cereri de finanțare. Este vorba de proiectul depus de comuna Grivița: „Înființare sistem de distribuție inteligent gaze naturale în comuna Grivița, județul Vaslui”, în valoare de 41.98 milioane lei, și proiectul „Înființare sistem de distribuție inteligent a gazelor naturale în comunele Muntenii de Sus, Văleni și Solești, județul Vaslui”, în valoare de 100,3 milioane lei, depus de UAT Muntenii de Sus. Aceste cereri sunt încă în evaluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.